37. Maraton Franja - posebna priloga Dela

Posebna priloga bo priložena Delu v torek, 12. junija
Fotografija: Maraton, Ljubljana, 08.06.2014 Foto Ljubo Vukelič/delo All
Odpri galerijo
Maraton, Ljubljana, 08.06.2014 Foto Ljubo Vukelič/delo All

Če boste na Franji, boste tudi v Delu
 
Največji slovenski kolesarski praznik je pred vrati, ljubitelji vrtenja pedal se bodo ta konec tedna v trumah podali na 37. Maraton Franja BTC City, ki je letos bogatejši za novo doživetje. Petkovi vožnji na čas, sobotnima otroški ter družinsko-šolski preizkušnji ter nedeljskima malemu in velikemu maratonu so prireditelji dodali še barjanko.

Z novo pridobtvijo Franja zre v prihodnost in se hkrati vrača k svojim koreninam. Tako kot na prvih izvedbah bodo kolesarji spet zapeljali tudi na makedamske ceste. Ob tem ne bodo dirkali, temveč uživali v čarih skritega turističnega bisera na robu Ljubljane ter spoznavali znamenitosti in ponudbo sedmih občin, ki si delijo Ljubljansko barje.
Franja tako ponuja nekaj za vse kolesarske okuse, o katerih boste lahko spet brali na 40 straneh posebne priloge Dela, ki bo izšla v torek, 12.junija.
 
V njej bosta izvedeli za smele načrte direktorja maratona Gorazda Penka, da bi Franja kmalu postala tridnevna etapna dirka za rekreativce, kako jo doživljajo motoristi, ki varujejo kolesarje, kaj kolesarjem prinaša Barje in kaj kolesarji Barju. Kajpak ne bomo prezrli železnega repertoarja, reportaž z vseh prireditev, ki jih bodo spisali udeleženci, objavili pa bomo tudi vse rezultate. Torej, če boste na Franji, boste tudi v Delu
 

Komentarji: