Arnaud Demare najhitrejši tudi od Sanrema do Cunea

Francoski kolesar je dosegel še tretjo etapno zmago na letošnjem Giru.
Fotografija: Arnaud Demare (tretji z leve) tik pred novo zmago na Giru 2022. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Odpri galerijo
Arnaud Demare (tretji z leve) tik pred novo zmago na Giru 2022. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Francoski kolesar Arnaud Demare je zmagovalec 13. etape dirke po Italiji od Sanrema do Cunea (150 km). V ciljnem šprintu je ugnal Nemca Phila Bauhausa in Britanca Marka Cavendisha. Skupno vodstvo je obdržal Španec Juan Pedro Lopez, v boju za rožnato majico pa po odstopu pred etapo ni več Francoza Romaina Bardeta.

Demare je dosegel tretjo zmago na letošnjem Giru, potem ko je dobil že peto in šesto etapo. Skupno je v karieri zbral že 87. zmag.

»To je bil neverjetno dolg dan. Ubežniki so se na čelu dolgo upirali, toda v ekipi imeli smo pripravljenih več načrtov. Pripravljeni smo bili garati, vsi pa so opravili odlično delo, tudi kandidati za skupni seštevek. Dirkali smo na polno, šele deset kilometrov pred koncem sem lahko začel razmišljati o šprintu. Takrat sem imel občutek, da bomo ubežnike ujeli,« je v cilju dejal 30-letni Francoz.

Novak je opravil svoje delo

Domen Novak je v cilj pripeljal kot 116. z zaostankom 3:55 minute, potem ko je opravil svoje delo pomočnika v ekipi Bahraina. V skupnem seštevku je ostal na 55. mestu (+51:32).

Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) je obdržal rožnato majico in ima še naprej 12 sekund naskoka pred najbližjima zasledovalcema, Ekvadorcem Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers) in Portugalcem Joaom Almeido (UAE Team Emirates). Pred današnjo etapo je moral zaradi zdravstvenih težav odstopiti četrtouvrščeni Francoz Romain Bardet (Team DSM).

V soboto bo na sporedu zahtevna 14. etapa od Santene do Torina (147) s številnimi krajšimi vzponi, zadnjim vsega nekaj kilometrov pred ciljem.

Preberite še:

Komentarji: