Branilec naslova Roglič in Pogačar kandidirata za prestižno priznanje

Med nominiranci za zlato kolo, ki ga Velo Magazine podeljuje najboljšemu kolesarju leta, sta tudi lanski zmagovalec Primož Roglič in Tadej Pogačar.
Fotografija: Tadej Pogačar je zmagal tudi na letošnji dirki po Franciji. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je zmagal tudi na letošnji dirki po Franciji. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Med dvanajstimi nominiranci za zlato kolo, ki ga Velo Magazine podeljuje najboljšemu kolesarju leta, sta tudi lanski zmagovalec Primož Roglič in njegov slovenski tekmec Tadej Pogačar, je z objavo ožjega seznama kandidatov razkrila francoska revija.

Tako se zna primeriti, da bo prestižno priznanje konec novembra letos ostalo v slovenskih rokah. Oba, Pogačar in Roglič, sta namreč osvojila olimpijski medalji ter zmagala na pomembnih dirkah. Pogačar, bronast na OI na cestni dirki, je med drugim drugič zaporedoma dobil dirko po Franciji, zlati olimpijec v vožnji na čas Roglič pa tretjič v nizu dirko po Španiji.

Tudi Bernal, Carapaz in Van Aert

Med kandidati za prestižno nagrado francoske revije so še Nizozemka Annemiek van Vleuten, Kolumbijec Egan Bernal, Ekvadorec Richard Carapaz, Francoz Julian Alaphilippe, Danec Kasper Asgreen, Britanec Mark Cavendish, Italijan Sonny Colbrelli, Nizozemca Harrie Lavreysen, Mathieu van der Poel in Belgijec Wout van Aert.

Tadej Pogačar vs. Primož Roglič.
Tadej Pogačar vs. Primož Roglič.

Preberite še:

Komentarji: