Cavendisha odpustili iz bolnišnice

Britanskega kolesarskega zvezdnika Marka Cavendisha so v četrtek odpustili iz bolnišnice v Gentu.
Fotografija: Mark Cavendish z Eddyjem Merckxom pred štartom 19. etape letošnje dirke po Franciji v Mourenxu. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Mark Cavendish z Eddyjem Merckxom pred štartom 19. etape letošnje dirke po Franciji v Mourenxu. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Mark Cavendish si je prejšnjo nedeljo po hudem padcu na velodromu zlomil rebri, ob tem pa so se mu sesedla pljuča, poročajo belgijski mediji.

»Cavendishovo okrevanje je minilo brez zapletov, tako da je lahko zapustil univerzitetno bolnišnico v Gentu,« je v zvezi s tem zapisal belgijski časnik Het Nieuwsblad in dodal, da je 36-letni britanski kolesarski zvezdnik zdravstveno ustanovo zapustil v spremstvu svoje žene, ki ga je nato odpeljala v njihovo hišo v Essexu.

Cavendish je na letošnji dirki po Franciji, ki jo je drugič zaporedoma dobil slovenski as in letošnji prejemnik prestižne kolesarske nagrade zlato kolo Tadej Pogačar, zablestel v polnem sijaju. Na francoski pentlji je dobil štiri etape ter se po številu tovrstnih zmag izenačil s slovitim Belgijcem Eddyjem Merckxom. Oba sta doslej dosegla po 34. etapnih zmag na Touru.

V svoji zbirki ima tudi dve kolajni s svetovnih prvenstvih, obe je osvojil v cestnih preizkušnjah. V Københavnu 2011 je osvojil zlato, pet let kasneje v Dohi pa srebrno odličje.

Preberite še:

Komentarji: