Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Dauphine: Impey v rumenem, Kwiatkowski na tleh (VIDEO)

Druga etapa dirke Criterium du Dauphine ni minila brez pretresov, na koncu je pripadla Pascalu Ackermannu.
Pascal Ackermann je eden od predstavnikov novega vala izvrstnih mladih nemških kolesarjev. Foto: Philippe Lopez/AFP
Pascal Ackermann je eden od predstavnikov novega vala izvrstnih mladih nemških kolesarjev. Foto: Philippe Lopez/AFP
5. 6. 2018 | 16:29
5. 6. 2018 | 17:11
2:20
Pred sredinim ekipnim kronometrom na Dauphineju je kolesarje čakala etapa s petimi kategoriziranimi vzponi, a nobeden ni bil težji od tretje kategorije, zadnji je bil na sporedu 30 kilometrov pred ciljem. Prav na zadnjem vzponu so se ekipe s silovitim tempom znebile nekaterih najboljših šprinterjev, v ozadju sta ostala tudi dva izmed favoritov za zmago Bryan Coquard in Fabio Jakobsen. 

Zaključek je bil precej kaotičen, žrtev niza zahtevnih krožišč v zadnjih dveh kilometrih pa je bil vodilni kolesar na dirki Michal Kwiatkowski. Poljak je bil edini, ki je pristal na tleh, kamere njegovega padca niso ujele, sprva pa je izgledalo precej resno. Po pomoči zdravnikov se je Kwiatkowski usedel nazaj na kolo in precej jezen, a hkrati tudi brez večjih poškodb.

Poljak je imel na hrbtu precej strgan dres, a je normalno prikolesaril do cilja, ker se je padec zgodil znotraj zadnjih treh kilometrov, so mu pripisali čas zmagovalca. 

Kwiatkowski je sam prečkal ciljno črto. Foto: Philippe Lopez/AFP
Kwiatkowski je sam prečkal ciljno črto. Foto: Philippe Lopez/AFP

 

Ackermann iz zavetrja Edija Bossa


Ta čast je po kaotičnem šprintu pripadla Nemcu v dresu Bore Hansgrohe Pascalu Ackermannu, ki je izkoristil zmedo v zadnjih 500 metrih. Prvi je poizkusil belgijski državni prvak Oliver Naesen, za njim je bil v najboljšem položaju Edvald Boasson Hagen, a izkušeni Norvežan ni zdržal, nato pa je iz zaveterja mimo prišel Ackermann in se zasluženo veselil zmage. 

»Včeraj mi je ekipa pripravila dobro izhodišče, a sem šprint začel prezgodaj, zato sem bil zelo razočaran. Tokrat smo se odločili, da bomo mi napadali iz zaveterja in v zaključku se mi je izteklo perfektno, pomagala mi je tudi zmeda ostalih ekip. Na tako veliki dirki zmaga šteje še toliko več,« je bil vesel 24-letni Nemec.

Včerajšnji zmagovalec Darryl Impey je končal na tretjem mestu, po zaslugi odbitnih sekund je prevzel vodstvo na dirki in oblekel rumeno majico, ki jo bo jutri branil skupaj z Mitchelton Scottom na ekipnem kronometeru, kjer bodo Avstralci eni od favoritov za zmago. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine