Kolesarsko SP naj bi Tirolski prineslo 25 milijonov evrov

Na Tirolskem so prepričani, da bo organizacija kolesarskega SP dolgoročno dobro vplivala na rast turizma.
Fotografija: Peter Sagan je takole prišel do še tretje zaporedne mavrične majice.
Odpri galerijo
Peter Sagan je takole prišel do še tretje zaporedne mavrične majice.

Tirolska bo med 22. in 30. septembrom gostila kolesarsko cestno svetovno prvenstvo, tirolska ministrica za gospodarstvo Patrizia Zoller-Frischauf, ki se sklicuje na študijo podjetja Ernst&Young z lanskega SP v norveškem Bergnu pa pričakuje, da bo njena pokrajina na račun tega športnega dogodka svoj proračun obogatila za 25 milijonov evrov.

Lansko svetovno prvenstvo v Bergnu si je na prizorišču ogledalo kar 650.000 gledalcev, kar 80 odstotkov tujih gostov pa je izjavilo, da se bo ponovno vrnilo na Norveško. Obisk na Norveškem je bil neverjeten, predvsem cestna dirka je ob cesto privabila redko videne množice, takšnih številk Innsbrucku kljub zanimivi trasi svetovnega prvenstva bržkone ne bo uspelo doseči.

»Prepričana sem, da bodo gostje podobno mnenje kot o Norveški izrazili tudi po svetovnem prvenstvu na Tirolskem. Avstrija je za ljubitelje kolesarstva veliko cenejša od Norveške, hkrati pa leži v bližini razvitih kolesarskih držav, kot so Italija, Nemčija, Francija, Nizozemska, Belgija, Poljska, Češka in Slovenija,« je v sporočilu za javnost zapisala tirolska ministrica za gospodarstvo.
 

Vsak dan 139 evrov


Študija podjetja Ernst&Young kaže, da povprečno bivanje kolesarskih navdušencev v drugih državah znaša 4,3 dni, vsak od njih pa v povprečju zapravi 139 evrov na dan.

»Ti rezultati jasno kažejo pomembnost bližnjega kolesarskega svetovnega prvenstva za naše regionalno gospodarstvo. Od septembrskega kolesarskega dogodka ne bo imel koristi zgolj turizem, temveč številni naši mali distributerji vzdolž celotne kolesarske trase,« je še dodala Zoller-Frischaufova.

Komentarji: