Luka Mezgec presenetljivo ostal brez Toura

Iz tabora Mitchelton Scotta so prišle presenetljive novice - na Tour ne potujeta ne Caleb Ewan ne Luka Mezgec!
Fotografija: Luka Mezgec je ostal brez nastopa na Touru. Foto: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Luka Mezgec je ostal brez nastopa na Touru. Foto: Tadej Regent/Delo

Pred sezono je bil slovenski državni prvak Luka Mezgec v dresu Mitchelton Scotta podčrtan, da pomaga Calebu Ewanu v pripravi na Tour, Avstralec pa bi moral na francoski pentlji pokazati znanje v družbi najboljših šprinterjev sveta. 

Ewan in Mezgec sta z večjim delom šprinterske ekipe prišla na dirko po Sloveniji, v prvi etapi jima je v zaključku šprint preprečil padec, v drugi pa Caleb Ewan ni imel dovolj dobrih nog, da bi se potegoval za zmago, čeprav je šprint začel v dobrem položaju. Očitno v vodstvu ekipe niso bili najbolj zadovoljni s tem, kar je njihov šprinterski vlak pokazal, zato so še enkrat razmislili o načrtih za Tour. 

Danes je Luka Mezgec izvedel, da ne on ne Ewan ne potujeta na Tour, nekoliko presenetljivo je tako ostal brez glavnega ekipnega cilja sezone. Mitchelton Scott se je odločil, da bodo na Tour raje poslali raznovrstno ekipo, ki bo pomagala Adamu Yatesu v lovu za zmagovalnim odrom. 
 

Zdaj cilj evropsko prvenstvo


»Letošnji Tour lahko razdelimo na dva dela, prvi je zelo nepredvidljiv, v drugem bodo v ospredju gore. Ekipo smo zato razdelili na dva dela, močni bomo na vseh terenih in lahko bomo nadzorovali situacijo. Ta teden smo morali sprejeti nekaj težkih odločitev, imamo 12 kolesarjev, ki so si obetali pot v Francijo, a tako pač je. Verjamem, da smo glede na letošnje rezultate s seboj vzeli najboljšo možno kombinacijo,« je odločitev komentiral športni direktor Matt White. 

Mezgeca zdaj čaka nedeljsko državno prvenstvo, nato pa nekoliko nepričakovan dopust, po tem pa resno računa na evropsko prvenstvo, kjer si v Glasgowu želi osvojiti naslov evropskega prvaka. 

Komentarji: