Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Mezgec iz bolnišnice: Roglič nima konkurence (VIDEO)

Slovenski šprinter mora biti kar tri tedne v vodoravnem položaju, zato mu iščejo posebno letalo za prevoz v domovino.
Luka Mezgec je letos kolesaril v izjemni formi, slavil je eno zmago na dirki po Sloveniji in dve na dirki po Poljski, dirka po Španiji pa se je zanj končala nesrečno. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Luka Mezgec je letos kolesaril v izjemni formi, slavil je eno zmago na dirki po Sloveniji in dve na dirki po Poljski, dirka po Španiji pa se je zanj končala nesrečno. FOTO: Tomi Lombar/Delo
8. 9. 2019 | 11:33
8. 9. 2019 | 11:56
3:57
Če je bila 13. etapa dirke po Španiji z dvojno zmago Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča ena najsrečnejših v zgodovini slovenskega kolesarstva, je v 14. udarila nesreča. V zadnjem kilometru je prišlo do množičnega padca, Roglič se mu je za las izognil, Pogačar jo je odnesel z odrgninami, najhuje pa jo je skupil Luka Mezgec, ki je obležal na cesti in zdaj leži v bolnišnici v Oviedu. Zanj je letošnja sezona končana.

»Za nekaj časa bom moral pozabiti na kolesarstvo, se rehabilitirati in nadaljevati naslednje leto,« je Mezgec povedal za Delo iz bolniške postelje.»Zlomil sem si greben kolčne kosti, tudi rama je bila izpahnjena, kazalo je na zlom ključnice, a je ramenski sklep le vnet, nič ni zlomljenega. Zaradi poškodbe medenice moram naslednje tri tedne preživeti v vodoravnem položaju, zato ne morem odpotovati z navadnim letalom. Prek zavarovalnice mi iščejo posebno letalo, ki me bo v naslednjem tednu odpeljalo domov,« je o svojih poškodbah povedal 31-letni Kranjčan, ki se mu padec pri okoli 60 km/h sicer sprva ni zdel tako hud.


Mislil je, da je že rešen


»Ne vem natanko, kdo ga je zakrivil, nisem si še ogledal posnetka. Na moji levi strani je nekdo padel, val je šel proti desni in me zajel. Odpel sem že čevelj s pedala, mislil sem, da sem rešen, vendar je na desni strani zmanjkalo prostora in poletel sem. Ko sem padel, sem mislil, da sem le prejel močen udarec v mišico desne noge ter da se bom pobral in nadaljeval do cilja. Vendar me je noga tako bolela, da je nisem mogel premakniti. Tudi ko so me naložili v reševalno vozilo, sem mislil, da gre le za močno podplutbo, izkazalo se je drugače, še vedno ne morem premikati noge. Telesne posledice niso prehude, ne čutim hujših bolečin, bolj mi je žal tega, da je šla v nič izjemna forma. Ne pomnim, kdaj sem imel nazadnje tako močne noge,« je nadaljeval Mezgec, ki je bil v 14. etapi eden od favoritov za zmago, s katero bi še on prispeval k slovenski kolesarski evforiji.

Če se ne bo zgodilo kaj nepričakovanega, bo Primož Roglič osvojil rdečo majico. FOTO: AFP
Če se ne bo zgodilo kaj nepričakovanega, bo Primož Roglič osvojil rdečo majico. FOTO: AFP


Neverjetno vzdušje


»Tukaj je vzdušje neverjetno. Dva kilometra pred ciljem strmega ciljnega vzpona v 13. etapi mi je navijač s slovensko zastavo sporočil, da sta bila Tadej in Primož prvi in drugi. Zaradi njunih uspehov sem bil tudi jaz bolj motiviran za šprinte. Zdaj ne bo nič od tega, pripravljaš se, odrekaš, nato pa se takole konča,« Mezgec deli usodo prenekaterega poklicnega kolesarja, ki je okusil trdoto asfalta.

Tadej Pogačar je na Vuelti slavil že dve etpani zmagi. FOTO: AFP
Tadej Pogačar je na Vuelti slavil že dve etpani zmagi. FOTO: AFP


»Slišal sem, da sta imela tudi Roglič in Pogačar težave, upam, da to ne bo vplivalo na njuno nadaljevaje dirke, naslednji dve etapi sta zelo zahtevni, vendar mislim, da imata vse pod nadzorom. Primož na tej dirki nima prave konkurence, če se mu ne bo zgodilo kaj nepričakovanega, bo zmagal. Tadej lahko napreduje tudi na drugo mesto, če ne bo imel slabega dneva, Alejandro Valverde ga je imel še vedno na tritedenskih dirkah,« je še povedal Mezgec, ki je letos slavil tri zmage, eno na dirki po Sloveniji in dve na dirki po Poljski. Z avstralsko ekipo Mitchelton Scott ima pogodbo še za naslednje leto.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine