Monika Hrastnik evropska podprvakinja v spustu

Od slovenske gorske kolesarke je bila hitrejša le Italijanka Eleonora Farina.
Fotografija: Monika Hrastnik je v Franciji naskakovala četrti naslov evropske prvakinje v spustu v razredu elite. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Monika Hrastnik je v Franciji naskakovala četrti naslov evropske prvakinje v spustu v razredu elite. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenska gorska kolesarka Monika Hrastnik je na evropskem prvenstvu v francoskem Les Menuiresu osvojila odličje srebrnega leska. Od nje je bila v spustu hitrejša le Italijanka Eleonora Farina, ki jo je prehitela za 4,89 sekunde, tretje mesto pa je zasedla Švicarka Lisa Baumann (+7,26).

Devetindvajsetletna gorska kolesarka iz Lepe Njive je v Franciji naskakovala četrti naslov evropske prvakinje v spustu v razredu elite. V letih 2021 in 2022 je bila najboljša v Mariboru, pred tem pa je slavila še leta 2018 v portugalski Lousi. Hrastnikova je osvojila drugo kolajno srebrnega leska, prvo si je privozila na evropskem prvenstvu v portugalskem kraju Pampilhosa da Serra.

Najuspešnejša tekmovalka na tovrstnih celinskih tekmovanjih je Francozinja Anne-Caroline Chausson z osmimi zmagami.

Edina slovenska predstavnica v Les Menuiresu je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Glasgowu oz. Fort Williamu zasedla 11. mesto, potem ko je na treningu padla ter si poškodovala bok in rebra.

V moškem finalu sta bila na današnji tekmi v Savojskih Alpah najbolj prepričljiva francoska kolesarja. Zlato je osvojil Antoine Vidal, srebro Baptiste Pierron (+1,44), bron pa Britanec Ethan Craik (+1,61). Edini slovenski predstavnik v finalni vožnji Jan Cimperman je zasedel 50. mesto (+15,60).

Preberite še:

Komentarji: