Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Na dirki po Sloveniji kot zadnji še Emirati

Letošnja jubilejna 25. izvedba slovenske pentlje bo posebna, na njej bo nastopilo kar devet ekip svetovnega razreda.
Jan Polanc je tudi slovenski državni prvak v kronometru.  FOTO: Mavric Pivk/Delo/
Jan Polanc je tudi slovenski državni prvak v kronometru.  FOTO: Mavric Pivk/Delo/
24. 5. 2018 | 10:32
24. 5. 2018 | 10:41
2:06
Prireditelji dirke po Sloveniji so že na zadnji novinarski konferenci pred dirko napovedali, da bo 25. izvedba slovenske pentlje najmočnejša doslej, na njej pa bo nastopilo osem ekip najvišje ravni, eno pa so morali zavrniti. Danes so presenetili z novico, da se bo elitni druščini priključila še ekipa UAE Emirates, v kateri kolesari tudi Jan Polanc. 

Gre za v Sloveniji eno najbolj prepoznavnih ekip, v njenem dresu je lani na slovenskih cestah kolesaril tudi Polanc, ki je bil po etapni zmagi na Giru eden največjih zvezdnikov. Za letos prihoda Polanca še niso potrdili, bržkone bo veliko odvisno tudi od počutja po koncu rožnate pentlje, ki se bo zaključila v nedeljo. 

Letošnja dirka bo tako ena najmočnejših v seriji UCI Europe Tour, saj dirka po Sloveniji nosi status prve kategorije, na njej pa bo vseeno nastopilo 9 ekip svetovnega razreda, pet ekip s prokontinentalno licenco, sedem s kontinentalno (tudi Adria Mobil in Ljubljana Gusto Xaurum) ter reprezentanca Slovenije. 



Dirka bo potekala od 13. do 17. junija, več o trasi, ekipah in zvezdnikih letošnjega slovenskega Toura pa si lahko preberete tukaj. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine