Po novem incidentu Jan Ullrich v psihiatrični bolnišnici

Spremljevalka je natančno opisala incident in trdila, da jo je napadel in jo poškodoval, obenem naj bi jo tudi davil, »dokler se ni vse stemnilo«.
Fotografija: Jan Ullrich se je spet spozabil. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Jan Ullrich se je spet spozabil. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Frankfurt – V zadnjem času se na nekdanjega nemškega kolesarskega asa Jana Ullricha kar lepijo škandali. Potem ko so ga prejšnji teden možje postave pridržali na Majorki, kjer je vdrl na sosednje posestvo rojaka, režiserja in igralca Tila Schweigerja, se je 44-letni zmagovalec Toura iz leta 1997 včeraj znova spozabil in napadel 31-letno spremljevalko, zaradi česar so ga z reševalnim vozilom prepeljali na obvezno zdravljenje v psihiatrično bolnišnico, je navedbe tujih agencij povzela STA.


Zavil se je v molk


Policisti so pojasnili, da Ullrich po incidentu ni bil v stanju, da bi ga lahko zaslišali, pozneje pa je uveljavljal pravico in se ob policijskih vprašanjih zavil v molk. Po pridržanju je priznal, da je bil v času škandala pod vplivom alkohola in drog, zato so zaslišanje preložili do njegove streznitve. Danes pa so na frankfurtski policiji potrdili, da so nekdanjega kolesarja sprejeli v psihiatrično bolnišnico, medtem ko je tožilstvo potrdilo, da ga preiskujejo zaradi poskusa uboja in povzročitve hudih telesnih poškodb.


Žrtev je tudi davil


Policija je še sporočila, da je spremljevalka natančno opisala incident in pri tem zatrjevala, da jo je Ullrich telesno napadel in jo poškodoval, obenem naj bi jo tudi davil, »dokler se ni vse stemnilo«. Policijo je na njen poziv poklicalo hotelsko osebje. Nemec je sicer v začetku tedna v pogovoru za Bild priznal, da se sooča z osebnimi težavami, da je ločitev terjala hud davek in da otrok ni videl že od velikonočnih praznikov: »Zato sem počel stvari, ki jih danes močno obžalujem.« Napovedal je še, da bo zaradi otrok začel zdravljenje.
 

Komentarji: