Pogačar že ob najboljših v Kaliforniji

V večjem delu druge etape dirke po Kaliforniji so se kolesarji vzpenjali, najhitrejši je bil Danec Kasper Asgreen, Tadej Pogačar pa odličen četrti.
Fotografija: Kasper Asgreen je zmagal v etapi, v kateri je kolesarje skupno čakalo 4600 višinskih metrov. FOTO: Deceuninck QuickStep
Odpri galerijo
Kasper Asgreen je zmagal v etapi, v kateri je kolesarje skupno čakalo 4600 višinskih metrov. FOTO: Deceuninck QuickStep

Odločilne etape dirke po Kaliforniji še prihajajo, je pa bila druga etapa z vzponom do jezera Tahoe dober pokazatelj trenutne forme. Z vožnjo na »generalki« je lahko zelo zadovoljen Tadej Pogačar, ki je v cilj prišel deset sekund za drugim z dirke po Flandriji Kasperjem Asgreenom na četrtem mestu, četrti je tudi v skupnem seštevku.

Pogačar ni skrival, da je dirka po Kaliforniji eden od njegovih ciljev sezone, in glede na to, da je dirko po Algarvu že končal na najvišji stopnički, je imel tudi tokrat podobne cilje. V vodstvu je po drugi etapi Tejay van Garderen, ki v zadnjih dveh sezonah doživlja kolesarsko renesanso, razlike pa so dovolj majhne, da tudi za Pogačarja še zdaleč ni nič izgubljenega. 

V etapi je bil tretji Italijan Gianni Moscon, ki bi moral z ekipo Ineos dirkati na Giru, a so se v vodstvu ekipe odločili, da ni dovolj dobro pripravljen za rožnato pentljo, zato so ga poslali v Kalifornijo, v luči današnjega rezultata pa je njihova odločitev še nekoliko bolj čudna. 



»Počutim se dobro. Bil je težek dan, bilo je veliko vzpenjanja, ekipa EF Education First je v zaključku narekovala res močen ritem. Z moštvenim kolegom Cristianom Munozom sva se znašla spredaj na zadnjem manjšem vzponu, nato sem se uspel priključiti prvim. Munoz mi je pomagal pridobiti nekaj časa. Ekipa je opravila dobro delo. V zadnjem kilometru nisem mogel slediti napadu Van Garderena, skušal sem priti čim hitreje čez ciljno črto,« je dan opisal Pogačar, ki je oblekel belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Zelo solidno je dirkal tudi Simon Špilak, ki je v cilj prišel slabih 40 sekund za zmagovalcem na 21. mestu. 

Komentarji: