Roglič komaj obdržal rumeno majico

Najprej je dvakrat napadel Pogačar, potem pa še kasnejši zmagovalec etape Aranburu. Roglič je komaj obdržal vodstvo in rumeno majico.
Fotografija: Primož Roglič je imel danes precej dela s Tadejem Pogačarjem. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/Afp
Odpri galerijo
Primož Roglič je imel danes precej dela s Tadejem Pogačarjem. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/Afp

Druga etapa se je začela po pričakovanjih, s pobegom sedmih kolesarjev, končala pa zelo razburljivo. Videli smo dva huda napada Tadeja Pogačarja. Videti je bilo, da ga najbolj zanima le Rogličev zaostanek. 
image_alt
Rogliču prepričljivo prva bitka s Pogačarjem

Toda Primož Roglič mu ni ostal dolžan. Kmalu po drugem Pogačarjevem napadu, je odgovoril s krajšim pobegom, skupaj s še tremi kolesarji. Zaključni kilometri so pripadli kolesarjem Astane. Deset kilometrov pred ciljem je napadel Alex Aranburu (Astana), ki je bil po včerajšnji etapi na devetem mestu, 30 sekund za Rogličem. Hitro si je privozil več kot 40 sekund, vendar je v zaključnem kilometru malce popustil in prišel v cilj samo 15 sekund pred rumeno majico. Na drugem mestu je etapo končal njegov moštveni kolega in baskovski rojak Omar Fraile, tretji pa je bil Pogačar. V skupnem seštevku Roglič ostaja prvi, pet sekund pred današnjim zagovalcem Aranburujem. Brandon McNulty (UAE Team Emirates) je tretji in zaostaja za šest sekund, Pogačar se je premaknil na četrto mesto z zaostankom 24 sekund za rumeno majico. 

Druga etapa je bila dolga 154,8 kilometra. Hribovita trasa je potekala med mestoma Zalla in Sestao. Trije gorski in dva leteča cilja so bili manjša ovira kot pa nizka temperatura ozračja, ki danes ni presegla 12 stopinj Celzija.

Takoj ko se je etapa začela, so se začeli vrstiti napadi. Prvi klanec v uvodnih kilometrih dirke je bil kot nalašč za organizacijo pobega manjše skupine. Sedmim kolesarjem je to res uspelo. Quinten Hermans (Intermarché - Wanty), Martijn Tusveld (Tream DSM), Ben Gastauer (AG2R), Jon Irisarri (Caja Rural), Oscar Cabedo (Burgos-BH), Mikel Iturria (Euskaltel - Euskadi) in Kevin Vermaerke (Team DSM) so si nabrali 3:30 minute prednosti, potem pa se je v lov pognalo najprej moštvo Jumbo Visme.

Moštvo Movistar je pred zadnjim klancem, 21 kilometrov pred ciljem, prevzel vajeti pelotona in vse je kazalo, da bo Roglič imel precej dela.  Tik pod zadnjim kategoriziranem klancu, ki je bil dolg 7,4 kilometrov so napadli kolesarji iz moštva Ineos Grenadiers. Že na začetku klanca, ko sta napadla Tadej Pogačar in Francoz David Gaudu (FDJ) je na ovinku grdo padel Richard Carapaz in Ineos je izpustil vajeti dirke. 
 

Komentarji: