Roglič takoj skočil na stopničke (VIDEO)

Slovenski kolesar je dirko po Romandiji začel s 3. mestom zgolj sekundo za zmagovalcem Michaelom Matthewsom.
Fotografija: Primož Roglič je bil le za sekundo ob zmago. Foto Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je bil le za sekundo ob zmago. Foto Fabrice Coffrini/AFP

Fribourg - Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je odlično začel preizkušnjo po Romandiji, drugi veliki cilj letošnje sezone. Po dirki po Baskiji je lahko v Švici povsem sproščen, kar se je pokazalo že na zgolj štiri kilometre dolgem prologu po mestnem jedru Fribourga.

Tisočinka do 2. mesta

Roglič je bil do zadnjega v igri za zmago, na koncu pa je le za dobro sekundo zaostal za avstralskim zmagovalcem Michaelom Matthewsom (Sunweb), ki je še pred prologom veljal za enega od favoritov. Še bližje je bil drugemu mestu, a je na koncu za domačim tekmovalcem Tomom Böhlijem (BMC) zaostal za pičlo tisočinko sekunde.

Že lani tretji

Zasavec je z odlično vožnjo pokazal, da je tudi po krajšem premoru še vedno v odlični formi. Dirko po Romandiji je že lani končal na tretjem mestu v skupnem seštevku in dobil kronometer na zadnji dan dirke, tudi tokrat bo v petkovi vožnji na čas prvi favorit za etapno zmago, že jutrišnja gorska etapa pa bo pokazala, ali se bo vnovič lahko boril povsem za vrh ene najbolj prestižnih enotedenskih etapnih dirk na svetu.IZIDI PROLOGA

1. Michael Matthews (Avst, Sunweb) 5:33
2. Tom Böhli (Švi, BMC) + 0:01
3. Primož Roglič (Slo, LottoNL-Jumbo)
4. Rohan Dennis (Avst, BMC) - oba isti čas
5. Victor Campenaerts (Bel, Lotto Soudal) 0:05
37. Simon Špilak (Slo, Katjuša-Alpecin) 0:21
84. Kristijan Koren (Slo, Bahrain Merida) 0:31

Komentarji: