Roglič: Vem, kako premagati Bernala, troboj znotraj ekipe pa me ne skrbi

Roglič bo na Touru nastopil kot kapetan, ob njem bosta imela isto vlogo tudi Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin.
Fotografija: Primož Roglič (drugi z leve) se ne boji konkurence znotraj svoje ekipe. FOTO: Jumbo-visma
Odpri galerijo
Primož Roglič (drugi z leve) se ne boji konkurence znotraj svoje ekipe. FOTO: Jumbo-visma

Slovenski kolesar Primož Roglič je v pogovoru za kolumbijski El Tiempo dejal, da pozna način, kako premagati zadnjega zmagovalca dirke po Franciji, Kolumbijca Egana Bernala. Obenem je še enkrat več dodal, da ga interni ekipni boj med tremi vrhunskimi kolesarji v nizozemski Jumbo Vismi ne skrbi.

Roglič bo na Touru – začel se bo 29. avgusta in končal 20. septembra – nastopil kot kapetan, ob njem pa bosta imela isto vlogo tudi Nizozemca Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin, ki je pred letošnjo sezono iz moštva Sunweb prestopil k Jumbo Vismi. »Je povsem enostavno. Z moštvom si želimo zmage na Touru, na koncu pa bo zmagal najboljši,« je za El Tiempo dejal slovenski kolesar, ki ga je povzel spletni portal Cyclingnews. Lani najboljši kolesar sezone je izpostavil, da v treh tednih na cesti velikih skrivnosti ni in da gre za pošteno dirkanje, ki na koncu vedno izvrže zasluženega zmagovalca.

Primož Roglič je med nedavnim treningom srečal tudi policista. FOTO: Zaslonski Posnetek, Pu Kranj
Primož Roglič je med nedavnim treningom srečal tudi policista. FOTO: Zaslonski Posnetek, Pu Kranj


Rogličeva sezona se bo začela z nastopom na dirki Tour de l'Ain med 7. in 9. avgustom, pot pa bo nadaljeval na kriteriju Dauphine med 12. in 16. avgustom. Slaba dva tedna kasneje pa bo že na vrsti Tour kot edini pravi Rogličev cilj za letošnjo sezono. Kolumbijski medij je kot največjega konkurenta izpostavil lanskega zmagovalca Bernala. Recept, kako premagati mladega zvezdnika moštva Ineos, je po mnenju 30-letnika iz Kisovca enostaven. »Biti moram boljši od njega, tako enostavno je to. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Dirka po Franciji bo zagotovo nora od samega začetka,« je še dodal Roglič in spomnil na zelo zahteven začetek Toura, ki utegne hitro premešati karte med favoriti.

Preberite še:

Komentarji: