Tadej Pogačar bo dirkal tudi doma: Močno si želim zmagati

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je potrdil, da bo nastopil na junijski dirki po Sloveniji.
Fotografija: Tadej Pogačar med letošnjo dirko Liege-Bastogne-Liege. FOTO: Aurélien Vialatte/ASO
Odpri galerijo
Tadej Pogačar med letošnjo dirko Liege-Bastogne-Liege. FOTO: Aurélien Vialatte/ASO

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je potrdil, da bo nastopil na junijski dirki po Sloveniji. Kot so sporočili iz tabora njegove ekipe UAE Team Emirates, bo 22-letni Slovenec lahko dirkal na domači preizkušnji, ki bo od 9. do 13. junija. Pogačar bo pozneje nastopil tudi na dirki po Franciji, kjer bo branil naslov zmagovalca, nato pa se bo podal tudi na olimpijske igre v Tokio.


Naslov zmagovalca branijo prav v ekipi UAE Emirates


»Zelo sem navdušen nad vrnitvijo k tekmovanjem in dirki po Sloveniji. Imel sem kar natrpan urnik vse od moje zadnje dirke v Liegu, toda zdaj se počutim odlično in že gledam proti naslednjim izzivom. Nazadnje, ko sem tekmoval na dirki po Sloveniji, je dobil dirko moj kolega iz ekipe UAE Emirates Diego Ulissi, torej branimo naslov zmagovalca. Vesel sem vrnitve v Slovenijo in močno si želim zmagati,« je potrdil novico Tadej Pogačar.



Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta pozneje nastopila tudi na dirki po Franciji.  FOTO: Jure Eržen
Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta pozneje nastopila tudi na dirki po Franciji.  FOTO: Jure Eržen


Pogačar je že začel višinske priprave v Sestrieru, kamor je odpotoval skupaj z ekipo. Dirka po Sloveniji mu bo tako služila kot priprava na dirko po Franciji, na kateri bo branil lansko zmago, do katere je prišel po senzacionalni predstavi na kronometru in premagal rojaka Primoža Rogliča. Pogačar bo po dirki po Sloveniji še ostal na domačih tleh, saj bo nastopil tudi na svojem kriteriju v Komendi 18. junija in nato še na državnem prvenstvu, ki bo 20. junija v Kopru.

Preberite še:

Komentarji: