Tasmanski vrag na kolesu končal kariero

Avstralski kolesar Richie Porte je prek spleta sporočil, da je končal svojo kariero.
Fotografija: Richie Porte po koncu preizkušnje v Adelajdi januarja 2019. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Odpri galerijo
Richie Porte po koncu preizkušnje v Adelajdi januarja 2019. FOTO: Brenton Edwards/AFP

Richie Porte je trikrat zmagal na dirki Pariz-Nica, dvakrat na dirki po Avstraliji, dobil pa tudi dirke po Romandiji, po Švici in kriterij po Dofineji, na slednjem je lani zabeležil tudi zadnjo etapno zmago v karieri. Skupno je vknjižil 33 zmag.

»Kot otrok, ki je odraščal na Tasmaniji, si nikoli nisem predstavljal, da bom lahko potoval po svetu s kolesom, vozil v nekaterih najboljših ekipah in na poti srečal toliko briljantnih ljudi,« je na twiterju zapisal 37-letni kolesar ekipe Ineos Grenadiers, ki je na Touru predlani zasedel tretje mesto.

»Pripravljen sem uživati v naslednjem življenjskem poglavju, uspešne vožnje skozi tekmovalno kariero pa se bom z veseljem spominjal. Sem pa trenutno zelo utrujen, a vesel, da bom za vedno odpotoval domov,« je še dodal kolesar, ki je čez sezono bival v Evropi, dirka po Veliki Britaniji, ta se je končala v nedeljo, pa je bila njegova zadnja večja preizkušnja v profesionalni kariero.

To je sicer začel leta 2008 v kontinentalni ekipi Praties, iz katere se je dve leti pozneje preselil k ekipi svetovne serije Saxo-Bank. Pri njej je na dirki po Romandiji zabeležil tudi prvo zmago na dirkah najvišje ravni.

Preberite še:

Komentarji: