Tri v vrsto Gorenjca v dolenjskem dresu

Gašper Katrašnik je tretjič zapored dobil zaključek domače kolesarske sezone v Podsmreki, kjer so podelili tudi zlata kolesa. 
Fotografija: Gašper Katrašnik je bil tretjič zapored najhitrejši v Podsmreki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Gašper Katrašnik je bil tretjič zapored najhitrejši v Podsmreki. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Podsmreka – Na obrobju Ljubljane je z že 17. izvedbo velike nagrade Avtomojstra padel zastor nad domačo sezono kolesarstva. Prvi zvezdnik je bil Matej Mohorič, ki je iz Lombardije prišel v soboto pozno zvečer, a vseeno prišel na štart dirke, ki jo je dobil njegov sovaščan iz Podblice Gašper Katrašnik, ki brani barve Adrie Mobil.

Na zaključnem dejanju sezone podeljujejo tudi zlata kolesa za najboljše v iztekajočem se letu, drugič zapored je v članski kategoriji nagrada pripadla Primožu Rogliču, a prvega zvezdnika slovenskega kolesarstva tokrat v Podsmreki ni bilo. Namesto njega je glavnina pozornosti pripadla Mohoriču, navijači so ga zelo toplo pozdravili, na 70 kilometrov dolgi dirki pa ni bil v ospredju. Ponavadi na krogih okrog Podsmreke odloča šprint glavnine, tokrat pa je že na začetku prišlo do odločilnega pobega četverice, del katere je bil tudi zmagovalec Katrašnik.

»Zelo sem si želel zmagati na tej dirki, ne glede na to, kako mi bo to uspelo. Ko so se odpeljali trije nevarni kolesarji, sem bil ravno v ospredju, zato sem šel za njimi. Dobro smo sodelovali, nikomur ni bilo v interesu, da nas glavnina ujame, zato smo tudi prišli do cilja, kjer sem imel v šprintu še dovolj moči, da sem sezono zaključil na najboljši način,« je pot do rekordnega tretjega zaporednega slavja v Podsmreki opisal Katrašnik, ki je za konec še potrdil, da bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres novomeške Adrie Mobil.
 

Pogačar se veseli Japonske


Najboljši trije v kategoriji do 23 let. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Najboljši trije v kategoriji do 23 let. FOTO: Voranc Vogel/Delo


V glavnini je bil na čelu tudi Tadej Pogačar, prejemnik zlatega kolesa v kategoriji do 23 let, ki ima pred seboj še zadnji veliki cilj sezone, nastopil bo na enodnevni dirki ekstra kategorije na Japonskem, ki bi mu vsaj na papirju morala biti pisana na kožo: »V zadnjih dneh sem dobro treniral na domačih cestah, v sredo potujem na Japonsko, kjer me v nedeljo čaka dirka. Je hribovita, konkurenca bo zelo močna, zato se je zelo veselim.«

Med dekleti je zlato kolo osvojila Eugenia Bujak, a kolesarke ekipe BTC City Ljubljana na domačih cestah ni bilo, v nedeljskem popoldnevu se je pomerila na kronometru narodov v Franciji, kjer je zasedla sedmo mesto. V Podsmreki je ob odsotnosti Bujakove slavila njena ekipna kolegica Urša Pintar. »Sezona je bila res dolga in naporna, a sem si želela nastopiti še tukaj, saj je to ena redkih priložnosti, da dirkamo skupaj s fanti. Težko je bilo, morala sem se boriti na nož, zato mi ta zmaga veliko pomeni,« je vtise strnila Pintarjeva, ki še ni povsem zacelila poškodbe hrbta, kar bo njena glavna naloga v zimskem obdobju.
Sezona 2018 je na domačih cestah končana, po zimskem premoru pa bo prva slovenska preizkušnja na Primorskem v začetku marca.

Preberite še:

Komentarji: