Veterana Golčer in Gazvoda bosta slekla Adriin dres

Kolesar Jure Golčer se bo preselil v zobozdravstveno ordinacijo, Gregor Gazvoda pa bo razvijal lastno znamko kave.
Fotografija: Jure Golčer je bil cestni državni prvak in zmagovalec dirke Po Sloveniji. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Jure Golčer je bil cestni državni prvak in zmagovalec dirke Po Sloveniji. FOTO: Tadej Regent/Delo

Novo mesto – Kolesarska ekipa Adria Mobil bo pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb in se močno pomladila, saj sta rdeče-beli dres novomeškega kluba slekla dva veterana – 40-letni Jure Golčer in Gregor Gazvoda, ki je pred dvema tednoma napolnil 37 let. Vodstvo kluba se je obema javno zahvalilo za pripadnost, borbenost in izjemen prispevek k številnim zgodovinskim uspehom, obenem pa dodalo, da ekipe vendarle še ne prepušča v celoti v mlade roke, saj v njej ostaja še en veteran, 39-letni Hrvat Radoslav Rogina.

Gregor Gazvoda je nedavno dopolnil 37 let. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Gregor Gazvoda je nedavno dopolnil 37 let. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Državni prvak in zmagovalec slovenske pentlje


Spremembe v ekipi so se dolgo napovedovale, še posebej ob najavljeni upokojitvi cestnega državnega prvaka iz leta 2006 in zmagovalca »slovenske pentlje« dve leti pozneje Golčerja. Gazvodi se ni posrečilo zmagati na dirki Po Sloveniji, si je pa leta 2011 pokoril konkurenco na preizkušnji okrog kitajskega jezera Qinghai, večkrat se je dokazal tudi v vožnji na čas. Zdaj mu bolj kot profesionalno kolesarstvo diši vonj po odlični kavi, z življenjsko sopotnico sta namreč ustvarila znamko Coffee Iconic.


Vesel tudi dosežkov kolegov


»Kolesarstvo je bilo ogromen del mojega življenja od 14. leta naprej. V tem času sem videl velik del sveta in spoznal številne ljudi, tudi prijatelje za življenje. Ker kolesarstvo zahteva celotnega človeka, stoodstotno predanega in velikokrat sebičnega, kar je pri mojih letih vse težje, sem se že nekaj let boril z odločitvijo o koncu kariere. Letos je napočil za trenutek. Ko se ozrem nazaj, nisem bil vesel le svojih zmag in uspehov, temveč tudi dosežkov kolegov, ki sem jim vselej pomagal po najboljših močeh. Hvaležen sem vsem ljudem in ekipam, za katere sem tekmoval, vse od začetkov v gorskem kolesarstvu do Adrie Mobila, v katerem so mi omogočili končati kariero na način in v času, ko si sam želim. Ne bom se še upokojil, temveč bom začel delati v zobozdravstveni ordinaciji, ob tem pa bom vedno našel čas za kolo in še naprej navijal za kolesarstvo,« je napovedal Golčer.

Preberite še:

Komentarji: