Zmagovalec Toura po težkih časih na CRO Race

Jonas Vingegaard se po dvomesečni odsotnosti vrača na kolesarski dirki po Hrvaški.
Fotografija: Jonas Vingegaard je po zmagi na Tour de Franceu preživljal zelo težke čase. FOTO: Mads Claus Rasmussen/Reuters
Odpri galerijo
Jonas Vingegaard je po zmagi na Tour de Franceu preživljal zelo težke čase. FOTO: Mads Claus Rasmussen/Reuters

Zmagovalec letošnje prestižne kolesarske dirke po Franciji, Danec Jonas Vingegaard, bo po dvomesečni odsotnosti znova v tekmovalnem pogonu. Petindvajsetletnik bo nastopil na dirki po Hrvaški, ki se bo začela v torek, je sporočilo njegove ekipe Jumbo-Visma.

Danec je konec julija slavil na dirki po Franciji pred slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem in si vzel nekaj tednov premora. Izpustil je tako domačo dirko po Danski kot svetovno prvenstvo v avstralskem Wollongongu. Že prejšnji mesec je športni direktor nizozemskega moštva Frans Maassen govoril o težkih časih, ki jih je Vingegaard preživljal po zmagi na Touru. »Razumem, da ga navijači želijo videti. A po Touru je imel zelo težke čase,« je dejal direktor.

Njegov največji rival na dirki po Hrvaški bo britanski kolesar Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki je letošnjo dirko po Franciji končal na tretjem mestu, a ni bil izbran v reprezentanco Velike Britanije za SP v Avstraliji.

Komentarji: