Anthony Randolph naposled dobil naslednika?

Ameriški košarkar Jordan Morgan vse bližje slovenski košarkarski reprezentanci
Fotografija: Jordan Morgan naj bi oblekel majico slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Jordan Morgan naj bi oblekel majico slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Leon Vidic

Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji dala soglasje za izredno naturalizacijo ameriškega košarkarja Jordana Morgana. Da so seznanjeni s soglasjem, so potrdili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije. Tako so stekli tudi postopki za Morganovo pridobitev slovenskega državljanstva, ki bi mu omogočilo igranje za slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021. Te se sicer začnejo že 20. februarja, ko bo Slovenija igrala proti Madžarski. V skupini F sta sicer še Avstrija in Ukrajina. Na EP se bodo prebile prve tri reprezentance.

Želja Košarkarske zveze Slovenije je, da v boju za EP pomaga tudi 203 centimetre visoki in 28-letni Jordan. Ta na klubski sceni trenutno igra za turški Pinar Karsiyako, sicer pa se je slovenskim košarkarskim navdušencem dodobra predstavil v sezoni 2017/18, ko je bil član ljubljanske Olimpije. Za njim je kar pestra klubska kariera, začel jo je pri Virtusu iz Rima, zatem pa je igral tudi za Hermine de Nantes Atlantique, Paris-Levallois, Canton Charge, Kymis in Banvit. Trenutno je šesti skakalec turške lige s skoraj osmimi skoki na tekmo, prav v tem elementu pa naj bi izdatno pripomogel slovenski vrsti. Sicer pa dosega tudi dobrih 13 točk na tekmo.

Anthony Randolph je bil med vidnejšimi člani zlate reprezentance. FOTO: Leon Vidic
Anthony Randolph je bil med vidnejšimi člani zlate reprezentance. FOTO: Leon Vidic


Morgan bo tako očitno "nasledil" Anthonyja Randolpha, ki je tudi postal slovenski državljan z izredno naturalizacijo in reprezentanci na zadnjem EP pomagal do evropskega naslova. Postopek izredne naturalizacije sicer velja za najhitrejši način za pridobitev slovenskega državljanstva.

Preberite še:

Komentarji: