Atlanta z Youngom misli resno: 48 točk in uvodna zmaga v Milwaukeeju

Zvezdnik Atlante Trae Young je z 48 točkami odločil tesen prvi obračun konferenčnega finala vzhodne konference z Milwaukeejem.
Fotografija: Slavje košarkarjev Atlante in Traeja Younga (na fotografiji desno) po koncu dvoboja v Milwaukeeju. FOTO: Stacy Revere/Afp
Odpri galerijo
Slavje košarkarjev Atlante in Traeja Younga (na fotografiji desno) po koncu dvoboja v Milwaukeeju. FOTO: Stacy Revere/Afp

Trae Young se je spet izkazal pod pritiskom in na svoji prvi tekmi konferenčnega finala, Young z Atlanto letos tudi prvič igra v končnici, dosegel 48 točk za zmago na gostovanju v Milwaukeeju. Napeto je bilo do konca, Clint Capela je slabih 30 sekund pred koncem dobil skok in potisnil žogo skozi obroč za vodstvo v konferenčnem finalu.



Young je v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju pisal zgodovino. Še nikoli poprej se ni zgodilo, da bi košarkar v svojem debiju v konferenčnem finalu, odkar so pred petimi desetletji vpeljali sedanji tekmovalni format, dosegel 48 točk. Zmagovalec vzhodne konference se bo v finalu lige NBA pomeril z boljšim iz finalnega obračuna zahodne konference, v katerem košarkarji ekipe Phoenix Suns proti Los Angeles Clippers vodijo z 2:0 v zmagah. Ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

Milwaukeeju, ki je utrpel prvi domači poraz v letošnji končnici, ni pomagal niti grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je tekmo končal z izkupičkom 34 točk, 12 skokov in devet podaj, Jrue Holiday pa je za domače dodal 33 točk in 10 podaj.
 

Borba do zadnjega diha


»Vse, kar počnemo, je, da se borimo do konca, ne glede na rezultat,« je dejal Young. »In to bomo počeli še naprej. Še naprej se bomo borili,« je dodal. Njegov dosežek je izstopal. Vendar pa ni bil osamljeni jezdec. John Collins je dosegel 23 točk in pobral 15 skokov, Capela pa 12 točk in 19 skokov.

»Ljudje to ekipo spregledajo, jemljejo nas za samoumevne, zato je napočil čas, da dobimo to serijo,« je dejal Collins.
V Milwaukeejevi dvorani je tekmo spremljalo več kot 16.000 gledalcev in približno toliko zunaj, ki so tekmo lahko gledali na velikem zaslonu. Košarkarji Atlante so edini naslov prvaka v ligi NBA osvojili leta 1958 (v ekipi so bili člani Hrama slavnih Slater Martin, Ed MacauleyCliff Hagan in Bob Pettit), Milwaukee pa je bil z legendarnimi Kareem-Abudul Jabbarjem, Oscarjem Robertsonom in Bobom Dandridgeom v svojih vrstih najboljši leta 1971.

Pred dvema letoma je Milwaukee izgubil v konferenčnem finalu proti Torontu, kasnejšemu prvaku, ki jih je odpravil s 4:2 v zmagah, lani pa so bili v konferenčnem polfinalu od ekipe iz Wisconsina boljši košarkarji ekipe Miami Heat z Goranom Dragićem s 4:1 v zmagah. Tudi Miami je igral v finalu, a izgubil proti ekipi Los Angeles Lakers. V obeh sezonah je naslov najkoristnejšega igralca lige NBA (MVP) osvojil Antetokounmpo. Letos je ta pripadel Denverjevemu Nikoli Jokiću.



Sredin izid:

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks 113:116 - Atlanta vodi z 1:0 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: