Proti Islandiji brez pozitivnih Baričeve in Jakovine

Udarec za slovenske košarkarice pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021.
Fotografija: Nika Barič (v ospredju) je bila pozitivna na  testiranju v Grčiji. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Nika Barič (v ospredju) je bila pozitivna na  testiranju v Grčiji. FOTO: FIBA

Heraklion – Slovenske košarkarice jutri ob 16. uri čaka tretji nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021. Po zmagah nad Grčijo (70:64 v Celju) in Bolgarijo (72:64 v Sofiji) v lanskem novembrskem ciklu bo njihova tretja tekmica Islandija, ki je doslej doživela dva gladka poraza, v soboto pa bodo odigrale še revanšo z Grčijo.

Izbranke selektorja Damirja Grgića v Heraklionu bivajo v nepredušno zaprtem okolju, na obveznem testiranju na koronavirus pa jih je presenetila vest, da sta bili pozitivni Tina Jakovina in kapetanka reprezentance Nika Barič ter da sta izgubljeni za tekmi na Kreti. Še posebej nestrpno ju pričakuje center Eva Lisec, ki je zaradi poškodbe ahilove tetive izpustiti lanski cikel. Nazadnje je v slovenskem dresu igrala na lanskem evropskem prvenstvu.

»Novembra sem z užitkom gledala punce, kako igrajo, a sem zdaj še toliko bolj vesela, ker smo spet skupaj na igrišču. Vsi vemo, da je trenutne razmere nekoliko specifične, a ni izgovorov, za vse veljajo enake razmere. Prišle smo po dve zmagi. Čas je, da stopimo iz okvirjev, moramo se zavedati, kdo smo in kaj so naše odlike. Razen dveh zmag bo vse veliko razočaranje,« pravi članica francoskega kluba Roche Vendee Basket.

Komentarji: