Blažičeva Barcelona se je v zadnji četrtini izognila katastrofi (VIDEO)

Košarkarji Maccabija, ki so vodili že z 38 točkami naskoka, so prekinili katalonski niz petih zaporednih evroligaških zmag.
Fotografija: Jaka Blažič je prispeval 7 točk in 6 skokov. FOTO: Euroleague
Odpri galerijo
Jaka Blažič je prispeval 7 točk in 6 skokov. FOTO: Euroleague

Tel Aviv – Košarkarji Barcelone so prekinili niz petih zaporednih zmag v evroligi, potem ko so na nocojšnjem gostovanju pri Maccabiju iz Tel Aviva pokleknili s 83:99. Premoč so morali tekmecu priznati prvič po devet zmagah zapovrstjo na obeh frontah, v državnem prvenstvu in evroligi. Izraelski predstavnik v zadnjih treh obračunih ne pozna poraza, Kataloncem pa se je maščeval za poraz v prejšnjem medsebojnem obračunu prvi dan lanskega novembra (58:74).


Maccabi vodil že s +38


Če je bila prva četrtina danes še razmeroma izenačena, so v drugi gostitelji vzeli škarje in platno v svoje roke, razlika je po delnem izidu 13:0 poskočila celo na 22 točk, kolikor zaloge je domača zasedba odnesla na glavni odmor. A niti to še ni bilo vse: v tretjem delu je Maccabi znova nanizal kar 14 zaporednih točk, s čimer je bil že neverjetnih 38 točk spredaj, Barcelona se je lahko v preostanku dvoboja le še trudila nekoliko omiliti težak in boleč poraz. V zadnjo četrtino je vstopila s kar 22 točkami zapovrstjo, a je še vedno ostala predaleč zadaj za čudežni zasuk.


Sodnik Damir Javor


Najboljša strelca obračuna, ki ga je pred 11.060 gledalci med drugim sodil tudi Ljubljančan Damir Javor, sta bila v domači vrsti Scottie Wilbekin in Johnny O'Bryant s po 15 točkami, John DiBartolomeo je – ob štirih doseženih trojkah – dodal eno manj. Med poraženci je s 13 točkami izstopal Pau Ribas, Slovenec Jaka Blažič pa je v 16 minutah na parketu prispeval sedem točk (prosti meti 2:2, za dve  1:4, trojke 1:1), šest skokov in eno pridobljeno žogo, privoščil pa si je tudi eno napako. 


IZIDI


CSKA Moskva : Bayern 77:70
Olympiakos : Himki 71:57
Maccabi Tel Aviv : Barcelona 99:83
Gran Canaria : Fenerbahče 64:82

Preberite še:

Komentarji: