Brooklyn in LA Lakers odprla obdobje pripravljalnih tekem

Od slovenskih košarkarjev v NBA bo v noči na torek prvo trening tekmo igral Goran Dragić. Luka Dončić in Dallas v četrtek gostita Utah.
Fotografija: Na prvi pripravljalni tekmi zvezdniških moštev v NBA LA Lakers in Brooklyna je od najboljših košarkarjev igral le Anthony Davis (levo)  FOTO: Robert Hanashiro/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Na prvi pripravljalni tekmi zvezdniških moštev v NBA LA Lakers in Brooklyna je od najboljših košarkarjev igral le Anthony Davis (levo)  FOTO: Robert Hanashiro/Usa Today Sports

Košarkarji Brooklyna so v prvi pripravljalni tekmi za novo sezono lige NBA v Staples Centru premagali LA Lakers s 123:97, vendar sta obe ekipi svojim najboljšim igralcem namenili počitek.

Kevin Durant, James Harden in Kyrie Irving niso igrali za Brooklyn, pri domačih je bil edino veliko ime Anthony Davis. Russell Westbrook, Carmelo Anthony ter prvi zvezdnik lige NBA LeBron James so sedeli na klopi.

Trener Brooklyna Steve Nash je po tekmi za ameriške medije dejal, da nima nobenih novic o statusu cepljenja proti novemu koronavirusu Kyrieja Irvinga. V začetku prejšnjega tedna je Avstralec zavrnil posredovanje podatkov o tem, ali je bil cepljen ali ne. Zaradi pravil lige NBA ne bi smel igrati, če ne bi bil cepljen.

Kevin Durant, James Harden in Kyrie Irving so se zabavli na klopi ob igrišču. FOTO: Kevork Djansezian/AFP
Kevin Durant, James Harden in Kyrie Irving so se zabavli na klopi ob igrišču. FOTO: Kevork Djansezian/AFP


James Harden zavlačuje


Pri Brooklynu so tudi v skrbeh, ker James Harden še ni podaljšal pogodbe, ki se mu izteče ob koncu te sezone. »Bradač« zatrjuje, da ni ni razlogov za nemir, saj si je vzel le nekaj več premisleka.

»Nikoli v karieri nisem bil prost igralec, vedno sem bil lojalen in podaljšal pogodbo. V novi sezoni želim biti osredotočen le na končno zmago, vse drugo se bo razpletalo samo po sebi,« je pomirjal Harden. Tudi generalni menedžer kluba je prepričan, da bo Harden podaljšal pogodbo še za tri leta, Irving pa za šest. Prvi zvezdnik Durant jo je že za štiri leta z vrednostjo 170 milijonov evrov.

Že v noči na torek po srednjeevropskem času bo prvo pripravljalno tekmo na novo sezono lige NBA odigrala nova ekipa zlatega kapetana slovenske reprezentance Gorana Dragića, Toronto, ki se bo v domači dvorani pomerila s Philadelphio.

Denver Vlatka Čančarja bo isti dan v Staples Centru igrali tekmo proti LA Clippers, medtem ko Dallas Luke Dončića prva pripravljalna tekma za novo sezono čaka v noči na četrtek, ko bo v Teksasu gostoval Utah.
LeBron James in Russell Westbrook sta si tudi vzela odmor. FOTO: Robert Hanashiro/Usa Today Sports
LeBron James in Russell Westbrook sta si tudi vzela odmor. FOTO: Robert Hanashiro/Usa Today Sports

Preberite še:

Komentarji: