Brooklyn pred očmi Dragića in Duranta spet lahek plen za Boston

Goran Dragić še čaka na prvi nastop v dresu Brooklyn Nets, ki so na domačem parketu spet visoko izgubili z Boston Celtics (106:129).
Fotografija: Jayson Tatum (desno) prodira ob Bruceu Brownu na četrtkovi tekmi v New Yorku. FOTO: Adam Hunger/AFP
Odpri galerijo
Jayson Tatum (desno) prodira ob Bruceu Brownu na četrtkovi tekmi v New Yorku. FOTO: Adam Hunger/AFP

Podobno prepričljivi so bili gostje iz Bostona že na začetku februarja, ko so v Barclays Centru slavili s 126:91 in denimo povedli z 28:2. Tudi tokrat obramba Brooklyn Nets ni nudila pretiranega odpora razigranim keltom, pri katerih je 30 točk dosegel Jayson Tatum. Trener mrežic Steve Nash še ni računal na Gorana Dragića, ki se je z Benom Simmonsom, Andrejem Drummondom in Sethom Curryjem nedavno priključil klubu po tem, ko ga je Toronto poslal v San Antonio, slednji pa ga je izplačal.

Dragić je skupaj s še vedno poškodovanim prvim zvezdnikom Brooklyna Kevinom Durantom in Simmonsom, ki je odigral še manj tekem kot Ljubljančan v tej sezoni (nobene), spremljal dvoboj s klopi. Boston niti enkrat ni zaostajal in se po krajšem premoru zaradi tekme zvezd v Clevelandu v pogon vrnil s prepričljivo zmago in 54-odstotnim metom. Sedem košarkarjev je doseglo dvomestno število točk.

»Čutimo, da smo v zadnjih nekaj tednih nekaj našli in preprosto dobro je, da smo po premoru stopili na igrišče in da ni bilo zaznati nobenega koraka nazaj,« je bil navdušen Al Horford. Boston se v zadnjih tednih pomika v nasprotni smeri po lestvici kot Brooklyn, zeleni so zdaj že šesti v vzhodni konferenci, le za dve tekmi zaostajajo za tretjim mestom, medtem ko se mrežice komaj še držijo nad 50-odstotno uspešnostjo (31 zmag, 29 porazov) in jim na osmem mestu vedno bolj grozi igranje dodatnih kvalifikacij za končnico.

Mills ostal brez koša iz igre, DeRozan lovi rekord Jordana

Kyrie Irving kljub napovedim o skorajšnjim spremembam ukrepov v New Yorku za necepljene posameznike proti covidu-19 spet ni imel vstopa v domačo dvorano. Nash je sicer napovedal, da bosta Durant po nekajtedenskem okrevanju zaradi poškodbe kolenskih vezi in Dragić zaigrala enkrat v naslednjih treh tekmah. Sledi sicer gostovanje pri prvakih Milwaukee Bucks. Curry je debitiral z 22 točkami, Bruce Brown jih je dodal 15 ob že 13. porazu na zadnjih 15 tekmah. Patty Mills (0:9) sploh ni zadel iz igre.

Chicago Bulls so na krilih nove izjemne predstave DeMarja DeRozana zabeležili šesto zaporedno zmago. S 112:108 so na domačem parketu premagali Atlanta Hawks. DeRozan je še osmo tekmo v nizu zabeležil vsaj 35 točk – tokrat se je ustavil pri 37 točkah. Med temi je zadel tudi odločujoči met za zmago Chicaga, ko je pri zaostanku s 107:108 zadel iz obrata in dodal prosti po osebni napaki. Atlanta je nato zgrešila poskus za izenačenje. Chicago z 39 zmago ostaja na vrhu vzhodne konference pred Miamijem, ki ima eno zmago manj ob enakem številu porazov (21). DeRozan pa bo na naslednjih tekmah lovil absolutni rekord legendarnega Michaela Jordana, ki je bil prav tako član bikov, desetih zaporednih tekem s 35 doseženimi točkami ali več.

Tudi sicer se DeRozan v slovitem rdečem dresu vse bolj predstavlja kot naslednik Jordana. Tako je znova odločil tekmo, o prevzemanju odgovornosti pa je bil kratek: »Uživam v teh trenutkih. Uživam v izzivu in priložnosti. Zame je to zabavno.«

Na vrhu zahodne konference in tudi lige ostajajo košarkarji Phoenix Suns, ki so kljub odsotnosti organizatorja igre Chrisa Paula s 124:104 premagali Oklahoma City Thunder za 49. zmago v tej sezoni. Ob le 10 porazih imajo na vrhu lestvice veliko prednost pred zasledovalci. Najbližje so jim Golden State Warriors, ki so v pretekli noči s kar 132:95 premagali Portland Trail Blazers za 43. zmago v sezoni. Za novo zmago je bilo tokrat »le« 18 točk prvega strelca lige Stephena Curryja dovolj. Enako število točk je za moštvo iz San Francisca prispeval Klay Thompson.

»Dober začetek zaključnega dela rednega dela. Še naprej moramo rasti,« je po zmagi dejal Curry. Blizu novega trojnega dvojčka je v pretekli noči bil srbski center Denver Nuggets Nikola Jokić. Ta je pri zmagi Denverja nad Sacramentom s 128:100 prispeval 17 točk, 12 skokov in devet asistenc. Denver je z izkupičkom 34:25 na šestem mestu zahodne konference, tik za petami Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Ta bo skupaj s soigralci prvo tekmo po prekinitvi zaradi tekme vseh zvezd odigral ponoči (3.00 po slovenskem času), ko se bo Dallas pomeril z Utahom.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: