Cedevita Olimpija končnico odprla z visoko zmago nad Krko

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi četrtfinalni tekmi končnice lige Nova KBM v gosteh premagali novomeško Krko z 82:63.
Fotografija: Zoran Dragić (desno) se je v Novo mesto vrnil kot član Cedevite Olimpije in bil blizu dvojnemu dvojčku. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Zoran Dragić (desno) se je v Novo mesto vrnil kot član Cedevite Olimpije in bil blizu dvojnemu dvojčku. FOTO: Cedevita Olimpija

Ljubljanska ekipa je v dolenjski prestolnici ukanila Krko in naredila odločen korak proti polfinalni seriji. Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu 9. maja v Ljubljani, morebitna tretja pa 14. maja v Novem mestu. Izbranci gostujočega trenerja Jurice Golemca so postopoma lomili odpor domačih košarkarjev. Prva četrtina je bila bolj ali manj izenačena, v končnici pa so Ljubljančani povedli s 25:18.

V 13. minuti so povišali na 34:21, v nadaljevanju pa po zaslugi razpoloženega Zorana Dragića, ki je v prvem polčasu dosegel 16 točk, imeli pod nadzorom Novomeščane, tako da so se na veliki odmor podali s prednostjo desetih točk (45:35). Ljubljanski prvokategorniki v drugi polovici niso blesteli, a so bili v prelomnih trenutkih dvoboja vselej korak pred gostitelji, na koncu so tudi rutinirano opravili svojo nalogo v Novem mestu.

V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Dragić z 21 točkami in osmimi skoki ter Yogi Ferrell s 16 točkami in sedmimi podajami, v novomeški pa sta Leon Stergar in Rok Stipčević dosegla po 14 točk.

Preberite še:

Komentarji: