Denver pokvaril Curryjev večer mejnikov

Vlatko Čančar zaradi poškodbe ni igral za Denver, ki je moštvu Golden State pristrigel peruti. Steph Curry prvi košarkar, ki je v NBA dosegel 3000 trojk.
Fotografija: Prvi zvezdnik moštva Golden State in najboljši ostrostrelec v NBA Stephen Curry je takole pospremil svoj met za 3000. trojko. FOTO: Ezra Shaw/AFP
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik moštva Golden State in najboljši ostrostrelec v NBA Stephen Curry je takole pospremil svoj met za 3000. trojko. FOTO: Ezra Shaw/AFP

Denver je v ligi NBA v San Franciscu premagal vodilni Golden State z 89:86. Zvezdnik domačih Stephen Curry je postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je v karieri dosegel 3000 trojk.

Za Denver ni zaigral Koprčan Vlatko Čančar, ki je tekmo izpustil zaradi zdravstvenih težav.

Pri Denverju se je izkazal Nikola Jokić z 22 točkami in 18 skoki. Jokić je v zadnjih nekaj sekundah pred koncem blokiral potencialni strel Jonathana Kuminge za izenačenje.

Bojevniki so nato dobili še eno priložnost za izenačenje, a je Andre Iguodala tik pred zvokom sirene zgrešil trojko.

Jokić je za Nuggets zbral še pet podaj in štiri ukradene žoge, Will Barton pa je dodal 21 točk.

Andrew Wiggins je za Golden State dosegel 21 točk in osem skokov na svoji prvi tekmi po koncu zdravstvenega in varnostnega protokola lige zaradi covida-19.

Curry, ki je v drugem polčasu dosegel 21 od svojih 23 točk, je pozno v tretji četrtini zadel met za tri točke iz kota. To je pomenilo, da je na 157 zaporednih tekmah dosegel trojko iz igre. Curry je tako izenačil svoj lastni rekord lige NBA, ki ga je postavil v sezonah od 2014 do 2016.

Golden State s 27 zmagami in sedmimi porazi ostaja vodilni v zahodni konferenci. Denver ima na petem mestu razmerje 17 zmag in 16 porazov. Dallas Luke Dončića so osma ekipa zahoda s 16 zmagami in 17 porazi.

Nov poraz je vpisala edina kanadska ekipa v ligi NBA, Toronto, tudi tokrat brez pomoči Gorana Dragića, ki ostaja v negotovem položaju. Toronto je priznal premoč šesti najboljši ekipi vzhodne konference Philadelphia 76ers s 109:114. Toronto ima na 12. mestu vzhoda 14 zmag in 17 porazov.

Prvič v devetnajstletni karieri v NBA je bil LeBron James (levo)  prvič zaveden kot center. FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports
Prvič v devetnajstletni karieri v NBA je bil LeBron James (levo)  prvič zaveden kot center. FOTO: Troy Taormina/Usa Today Sports

James v družbi Abdul-Jabbarja in Malonea

LeBron James je dosegel trojni dvojček z 32 točkami in tako pomagal Los Angeles Lakers k zmagi nad Houstonom s 132:123.

Štirikratni prvak lige NBA je bil prvič v svoji 19-letni karieri naveden kot center začetne peterke, saj se je ekipa Lakersov brez poškodovanega zvezdnika Anthonyja Davisa spopadala z odsotnostmi zaradi novega koronavirusa, med odsotnimi so bili Rajon Rondo, Trevor Ariza in glavni trener Frank Vogel.

»Trudim se narediti vse, kar je potrebno za to ekipo,« je dejal James, ki je za svoj tretji trojni dvojček v sezoni dodal 11 skokov in 11 podaj. »Nocoj sem prvič v karieri začel na sredini in, veste, uspeli smo prekiniti ta niz petih porazov,« je dodal.

James je ob tem postal tretji igralec lige NBA, ki je dosegel 36.000 točk v karieri po Kareemu Abdul-Jabbarju (38.387) in Karlu Malonu (36.928).

Ključno vlogo za jezernike je odigral tudi Russell Westbrook s 24 točkami, 12 skoki in 10 podajami, kar je njegov sedmi trojni dvojček v sezoni.

Prvak Milwaukee je premagal Orlando s 127:110, tudi z 28 točkami dvakratnega najkoristnejšega igralca lige NBA Giannisa Antetokounmpa. Khris Middleton je dodal 21 točk za Milwaukee, ki je zabeležil četrto zaporedno zmago.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: