Dolenjci z Višnjika brez češnje na torti

Košarkarji Krke so vodili ob polčasu, na koncu pa izgubili tekmo 17. kola lige ABA v Zadru (71:78).
Fotografija: Rok Stipčević (z žogo) med obračunom Krke in Zadra v dvorani Krešimirja Ćosića na Višnjiku. FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin
Odpri galerijo
Rok Stipčević (z žogo) med obračunom Krke in Zadra v dvorani Krešimirja Ćosića na Višnjiku. FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkarji Krke so po šestnajstih dneh mirovanja doživeli novo razočaranje v ligi ABA. V Dalmaciji so izgubili dvoboj proti neposrednemu tekmecu za obstanek. Zadar je drugi polčas dobil s 45:34 in na koncu zasluženo zmagal s sedmimi točkami razlike. Za Novomeščane je to deveti zaporedni poraz v ligi ABA – nazadnje so zmagali 30. oktobra, edina pozitivna stvar ob novem porazu pa je, da so danes izgubili z nižjo razliko, kot so Zadar premagali v 4. kolu (80:66).

Prihodnji petek bo Krka gostila Partizan, pred februarskim odmorom zaradi pokalnih tekmovanj in reprezentančnih obveznostih pa jih čakata še obračuna z dvema ekipama iz spodnjega dela razpredelnice, Studentskim centrom v Podgorici in Cibono v Novem mestu. Krka je dobro odigrala prvi polčas, v nadaljevanju pa se ni znašla proti agresivni domači obrambi. Zadar je dobil skok z 39:34 (12 v napadu), zaustavil pa je tudi prvega strelca lige ABA Roka Stipčevića, ki je s 14 točkami za več kot šest točk zaostal za svojim povprečjem.

Kanček upanja je posijal v zaključku tekme, ko je Krka z delnim izidom 11:0 prevzela vodstvo (68:67), toda Zadar je odgovoril s sedmi zaporednimi točkami in suvereno zaključil srečanje. Najboljša strelca pri Krki sta bila Adonis Thomas z 22 točkami (15 v prvem polčasu) in nova okrepitev Miha Lapornik, ki je ob metu 4:9 za tri točke zbral 18 točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: