Dončić zabijal in navdušil mladega navijača z lepo gesto (VIDEO)

Luka Dončić je z Dallasom ponoči gostoval pri prvakih lige NBA Golden State Warriors in izgubil s 116:120.
Fotografija: Luka Dončić se je v obrambi spopadal tudi s Klayem Thompsonom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić se je v obrambi spopadal tudi s Klayem Thompsonom. FOTO: Reuters

Košarkarji Dallasa so nadaljevali zelo zahtevno turnejo gostovanj pri ekipah z zahodne obale ZDA, tokrat so jih v Oaklandu pričakali prvaki lige NBA. Proti Golden Statu so bili v igri vse do zaključka, nato pa so morali priznati poraz s 116:120.

Luka Dončić je tokrat na parketu preživel 29 minut in 40 sekund in bil drugi strelec Dallasa, dosegel je 19 točk, tri skoke in pet asistenc. Dončić je bil pri metu, zadel je sedem od 15 metov iz igre in tri trojke iz šestih poizkusov, še šest točk več kot on je pri Dallasu dosegel Kevin Durant, ki je bil ključni mož Golden Stata pri zmagi.



Dosegel je 29 točk in 12 skokov, zadel pa je tudi odločilno trojko iz težkega položaja 15 sekund pred koncem tekme, po kateri je bilo jasno, da se bo Dallas tudi s tokratnega gostovanja vrnil praznih rok, dvorana v Oaklandu pa je eksplodirala od navdušenja. Če se bodo Dončić in soigralci želeli uvrstiti v končnico lige, potem bodo morali precej dvigniti izkupiček z gostovanj, na katerih so v tej sezoni slavili le trikrat.

Dončić pa navijačev ni navdušil le z zvitim preigravanjem Duranta, ki ga je končal z zabijanjem, po tekmi je dobil ogromno novih privržencev zaradi dresa, ki ga je podaril mlademu navijaču. Ta je sedel v prvi vrsti, Dončić je v eni od akcij padel in se zaletel v mladega navijača. Takoj se mu je opravičil, po tekmi pa je podpisal svoj dres in mu ga podaril ter se slikal z njim, na družbenih omrežjih pa je še enkrat več postal zvezdnik, ki dokazuje, da je zelo blizu navijačem. 



Dobro formo je ujel tudi Miami, ki je brez Gorana Dragića prišel do četrte zmage zapored, tokrat so s 94:87 premagali Milwaukee. Če bo Miami nadaljeval uspešen niz, se bodo v drugem delu sezone še lahko potegovali za nastop v končnici, tudi s pomočjo Dragića, ki naj bi se v ekipo vrnil po tekmi zvezd sredi februarja. 
 

Preberite še:

Komentarji: