Dončić zaradi poškodbe že po dobrih treh minutah v slačilnico

Pred tekmo med Dallas Mavericks in Phoenix Suns (99:95) v ligi NBA je slovenski košarkarski zvezdnik izvedel, da bo še tretjič zaigral na spektaklu All-Star.
Fotografija: Luka Dončić si je poškodoval levi gleženj. FOTO: Rick Scuteri/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić si je poškodoval levi gleženj. FOTO: Rick Scuteri/Usa Today Sports

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je moral zaradi poškodbe levega gležnja v prvi četrtini zapustiti parket na tekmi med Dallas Mavericks in Phoenix Suns v ligi NBA. Pred tem je postalo znano, da je še tretjič v karieri postal član prve peterke tekme zvezd po izboru navijačev, medijev in igralcev.

Dončić se je poškodoval v tretji minuti prve četrtine, ko je po obratu nesrečno stopil na stopalo Mikala Bridgesa. Odšel je v slačilnico, tam poskusil spraviti gleženj v red, a ni bilo dovolj, da bi se vrnil na parket.

Kmalu zatem so iz Dallasovega moštva, ki je na krilih Spencerja Dinwiddieja (36 točk) z 99:95 premagalo Sonca, sporočili, da se 23-letni Ljubljančan, ki je do poškodbe zbral en skok, ne bo vrnil. Poznejši pregled je bil po podatkih Mavericks sicer negativen, kar pomeni, da ne gre za hudo poškodbo.

Gležnji Dončiću niso ponagajali prvič. Februarja 2019 je že počival dve tekmi zaradi zvina, prav tako januarja 2020 (takrat je izpustil sedem tekem) in novembra 2021, ko je kot gledalec spremljal tri tekme. Aprila lani pa si je tik pred končnico poškodoval mečno mišico, zaradi česar je izpustil prve tri tekme proti Utah Jazz. Po vrnitvi je Dallas zaigral celo v finalu zahodne konference in tam izgubil proti poznejšim zmagovalcem Golden State Warriors

Kapetana James in Antetokounmpo

Dončić je pred dvobojem prejel pričakovano novico, da bo še tretjič v karieri začel tekmo vseh zvezd v ligi NBA, skupno pa bo še četrtič v petih sezonah igral na festivalu zvezdnikov, ki bo letos v Salt Lake Cityju.

Ob njem so se v prvi peterki na zahodu znašli še kapetan LeBron James (Los Angeles Lakers), ki je prejel največ glasov med vsemi košarkarji in bo to že 19. nastop na tekmi vseh zvezd. Ob njem bodo v prvi peterki z zahoda še Stephen Curry (Golden State Warriors), Nikola Jokić (Denver Nuggets) in Zion Williamson (New Orleans Pelicans).

Na vzhodu je kapetan, torej košarkar z največ glasovi navijačev, postal Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks). Ob njem bodo v prvi peterki igrali še Kevin Durant in Kyrie Irving (oba Brooklyn Nets), Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) in Jayson Tatum (Boston Celtics).

Oba kapetana bosta svoje soigralce izbrala tik pred spektaklom, so pred časom sporočili iz lige NBA. Dvoboj med ekipo LeBron in ekipo Giannis bo v noči z 19. na 20. februarja v Salt Lake Cityju.

Komentarji: