Dragić najverjetneje izgubljen tudi za sobotno tekmo

Peta tekma finala lige NBA bo v soboto ob tretji uri zjutraj, Miami Heat še vedno brez slovenskega asa.
Fotografija: Goran Dragić lahko le nemočno stiska pesti za soigralce v dvoboju z Los Angeles Lakers. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Goran Dragić lahko le nemočno stiska pesti za soigralce v dvoboju z Los Angeles Lakers. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Trener Miami Heat Erik Spoelstra je na novinarski konferenci pred peto tekmo finala severnoameriške košarkarske lige NBA proti Los Angelesu dejal, da se status Gorana Dragića ni spremenil, kar pomeni, da v soboto zgodaj zjutraj (3.00) po slovenskem času skoraj zanesljivo ne bo igral.

»Status je isti. Šel je skozi filmski trening, kar je bila večina tega, kar smo delali. Status je isti,« je ponovil Spoelstra. Dragićev nastop je bil pred tem opredeljen kot dvomljiv in Spoelstra je potrdil, da se to ni spremenilo.


Na parketu bo tudi Bam Adebayo


Na parket se je na četrti tekmi vrnil Bam Adebayo, ki se je prav tako kot Dragić poškodoval na prvi tekmi finala proti jezernikom. »Bam bo že v redu. Njegov tekmovalni duh je pripravljen na petkov večer,« je zagotovil Spoelstra.

Bam Adebayo bo v soboto zjutraj močno orožje Miami Heat. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Bam Adebayo bo v soboto zjutraj močno orožje Miami Heat. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports


Dragić se je skušal v noči iz torka na sredo pred tekmo ogrevati, vendar je bila poškodba prehuda. »Čutim velike bolečine in nočem biti soigralcem v napoto,« je že v ponedeljek v doslej edini javni izjavi po poškodbi dejal Dragić. Pojasnil je, da je imel težave z levim stopalom sicer že na tekmah končnice proti Milwaukeeju in Bostonu, na prvi tekmi finala proti Los Angelesu pa si je tetivo stopalnega loka dokončno pretrgal.

image_alt
Donald Trump je imel prav, koga briga NBA


Miami zaostaja z 1:3 in Los Angeles lahko že v petek konča finale s četrto zmago, vendar pa Miami zavrača predajo. »Briga nas, kaj drugi govorijo. Naš namen je tekmovanje za naslov prvaka in to se ni spremenilo. Poznam značaj naših igralcev in se veselim jutrišnje tekme. Fantje so na parketu s prahom, krvjo, znojem in solzami. Drugi so doma na udobnih kavčih in to nas ne zanima,« je dejal trener Miamija in dodal, da gre za štiri zmage.


Jimmy Butler in druščina res še niso rekli zadnje?


Povsem jasno je, da je brez Dragića, ki je na dosedanjih tekmah končnice igral na ravni »all-star« košarkarja in dosegel povprečno 19,9 točke na tekmo, veliko težje. Vendar pa pri Miamiju trdijo, da so najboljši, ko so stisnjeni ob zid in deloma je to dokazal Jimmy Butler, ko je ekipo s 40 točkami povedel do zmage na tretji tekmi.

Kdo bo ustavil LeBrona Jamesa? FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Kdo bo ustavil LeBrona Jamesa? FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports


»Nihče še ni pripravljen iti domov. Gre za zmago. Ne gre za zmago ali iti domov. Gre za zmago ali zmago. Tako mi razmišljamo o tem,« je dejal Butler. »Odpisujejo nas, vsi dvomijo v nas. Ampak dokler v slačilnici verjamemo in imajo trenerji zaupanje v nas, ni pomembno nič drugega. Naši hrbti so ob zidu,« je dejal Bam Adebayo.

image_alt
Jimmy Butler je igral tudi za poškodovana Dragića in Adebaya

image_alt
Dragić je prijetno sanjal 15 minut, nato se je znašel sredi nočne more

Komentarji: