Dragić z dvojnim dvojčkom pomagal Vročici do zmage (VIDEO)

Goran Dragić se je po osmih tekmah odsotnosti zaradi poškodovanega kolena vrnil na parket, Miami pa je premagal Phoenix s 115:98.
Fotografija: Goran Dragić se je na parket vrnil s prvim dvojnim dvojčkom sezone. FOTO: AP
Odpri galerijo
Goran Dragić se je na parket vrnil s prvim dvojnim dvojčkom sezone. FOTO: AP

Košarkarji Miamija so se odpravili na serijo šestih zaporednih gostovanj, težko obdobje pa so začeli z zelo pomembno zmago v Arizoni, izkoristili so odsotnost Devina Bookerja in TJ Warrena ter premagali Phoenix s 115:98. Po osmih tednih okrevanja po lažjem operativnem posegu v kolenu se je na parket vrnil Goran Dragić in takoj uspel povezati niti igre Miamija. 

Odigral je 21 minut in dosegel dvojnega dvojčka, enajstim točkam je dodal še 10 asistenc, skok in tri ukradene žoge. Zadel je pet od 12 metov iz igre, od tega eno trojko, izgubil pa je tudi tri žoge. Za Dragića je imela tekma še nekoliko več naboja, igral je proti svojim nekdanjim delodajalcem, po tekmi pa je bil zadovoljen: »Ko igraš proti svoji bivši ekipi, vedno želiš pokazati še nekaj več, prikazati svojo najboljšo predstavo. Mislim, da smo z današnjim večerom lahko zadovoljni, zdaj se moramo osredotočiti na naslednji preizkus.«

Pri Miamiju se je izkazal Bam Adebayo, ki je z 22 točkami postavil osebni rekord v ligi NBA, 20 točk je dosegel v prvem polčasu in držal korak z razpoloženim Phoenixom. Miami je odločilni niz naredil ob koncu druge in na začetku tretje četrtine, ko je z delnim izidom 17-2 ušel Phoenixu in prednost zadržal do konca. 



Vročica je igrala brez Wayna Ellingtona in Hassana Whitesida, ki je ostal v Miamiju, saj je dobil prvega otroka. Od uspešnosti niza gostovanj Miamija bo odvisno, če iz letošnje sezone še lahko izvlečejo kaj otipljivega, naslednji težak preizkus jih čaka v noči na nedeljo, ko gostujejo pri Los Angeles Clippers. 
 

Prvaki premagali tudi Giannisa


Najbolj zanimiv dvoboj petkovega večera je potekal v Milwaukeeju, kjer je druga najboljša ekipa na Vzhodu gostila Golden State Warriors. Po povratku Stephena Curryja prvaki spet izgledajo kot najboljša ekipa lige, pa čeprav še vedno ne igra Draymond Green, tokrat so uspeli prebroditi tudi slab večer Kevina Duranta (11 točk), Curry in Klay Thompson sta dosegla po 20 točk, Warriors pa so zmagali s 105:95. 



Pri Milwaukeeju je odpovedal met za tri točke, preveč so se zanašali na čarovnije Giannisa Antetokounmpa v raketi, ki jih tudi tokrat ni bilo malo, njegovih 22 točk in 15 skokov pa je bilo vseeno premalo za zmago. V Milwaukeeju so vseeno imeli nekaj razlogov za optimizem, izpeljali so menjavo s Clevelandom, kamor so poslali Johna Hensona ter izbora v prvem in drugem krogu nabora, v zameno pa so dobili Georga Hilla. Hill je še vedno zelo dober organizator igre z bogatimi izkušnjami v končnici, za nameček pa si je Milwaukee še nekoliko znižal plačni spisek za naslednjo sezono, zato se bodo lahko potegovali za kakšno od zvenečih imen na poletni tržnici.

Petkov večer je bil v ligi NBA rezerviran za presenečenja, Charlotte Hornets so premagali Denver Nuggets, Chicago Bulls za dve točki Oklahomo City Thunder, najbolj presenetljiv pa je bil poraz Toronta s 105:106 v Brooklynu. Po nizu slabih tekem so se prebudili San Antonio Spurs in na krilih 36 točk DeMara DeRozana premagali LA Lakers s 133:120. LeBron James je dosegel 35 točk in 11 asistenc, a to tokrat vseeno ni bilo dovolj za zmago Jezernikov. 


 

Butler eksplodiral v Detroitu


Philadelphia 76er je končno namenila tekmo oddiha Joelu Embiidu, ki se letos bori za naziv najkoristnejšega igralca lige (MVP), tudi brez njega pa so premagali Detroit s 117:111. Blestel je Jimmy Butler, ki je dosegel kar 38 točk, Ben Simmons pa je z 18 točkami in 14 skoki spet pokazal, zakaj je bil lani izbran za novinca leta. Letos Simmons ni tako prepričljiv, a dokler Philadelphia zmaguje, bodo povsem zadovoljni tudi z njegovim nekoliko manjšim strelskim prispevkom. 

Preberite še:

Komentarji: