Družbena omrežja pregorela ob Dončićevem prvencu (VIDEO)

»Resnično sem vesel, da so sanje tudi dejansko postale resničnost. Vendar pa, pošteno priznajmo, to ni bila najboljša tekma.«
Fotografija: Luka Dončić je poskrbel za vihar na družbenih omrežjih. FOTO: Christian Petersen/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je poskrbel za vihar na družbenih omrežjih. FOTO: Christian Petersen/AFP

Phoenix – Deset točk in osem skokov slovenskega košarkarskega bisera Luke Dončića ob prvencu v majici Teličkov iz Dallasa (poraz s 100:121 proti Phoenixu Igorja Kokoškova) je glasno odmevalo tudi po družbenih omrežjih. Več kot 40.000 čivkov z omembo njegovega imena ali priimka v nekaj urah dokazuje, kako vroč je tudi onstran luže 19-letni Ljubljančan, tretji izbor letošnjega nabora.




Vzponi in padci


Pa mediji? »Kako poseben je Luka Dončić? Telički morajo zdaj premleti vzpone in padce njegovega debija v ligi NBA,« so zapisali v spletni izdaji lokalnega časnika Dallas Morning News. »Dončićev prvenec: zasijal, se približal dvojnemu dvojčku in izgubil,« so prispevek naslovili pri španskem El Espanyolu. El Mundo pa: »Luka je v majici Teličkov debitiral z brilijantnimi akcijami in obrambo.«


Brez Nowitzkega


Dončić je bil po porazu kratek, jedrnat in realen: »Resnično sem vesel, da so sanje tudi dejansko postale resničnost. Vendar pa, pošteno priznajmo, to ni bila najboljša tekma.« Dallas, ki je iz 33 poskusov zadel deset trojk, je sicer nastopil brez Harrisona Barnesa in 40-letnega nemškega veterana Dirka Nowitzkega, že v prvi četrtini pa je zaradi poškodbe ostal še brez poškodovanega Devina Harrisa.


In brez pritiska


»To je bil prav poseben večer, odlično sem se počutil. Nervoze ni bilo, nenazadnje sem že nekaj let pod neprestanim pritiskom velikih tekem. Še so rezerve, vem, da lahko pokažem še mnogo več. Nismo igrali dobro, a smo bili v določenem trenutku vseeno blizu zmagi. Še 81 dvobojev je pred nami, zato me ne skrbi, če bomo le trdo trenirali,« je poudaril nekdanji igralec madridskega Reala.

V javnosti je najbolj odmeval dvoboj zvezdniških novincev Dončića in Aytona. FOTO: Christian Petersen/AFP
V javnosti je najbolj odmeval dvoboj zvezdniških novincev Dončića in Aytona. FOTO: Christian Petersen/AFP


IZIDI LIGE NBA


Orlando Magic : Miami Heat 104:101 (Goran Dragić 26 točk, 4 skoki, 4 asistence, 1 blokada in 3 izgubljene žoge v 33 minutah)

Phoenix Suns : Dallas Mavericks 121:100 (Luka Dončić 10 točk, 8 skokov, 4 asistence in 4 izgubljene žoge v 32 minutah)

Charlotte Hornets : Milwaukee Bucks 112:113
Detroit Pistons : Brooklyn Nets 103:100
Indiana Pacers : Memphis Grizzlies 111:83
New York Knicks : Atlanta Hawks 126:107
Toronto Raptors : Cleveland Cavaliers 116:104
Houston Rockets : New Orleans Pelicans 112:131
San Antonio Spurs : Minnesota Timberwolves 112:108
Sacramento Kings : Utah Jazz 117:123
Los Angeles Clippers : Denver Nuggets 98:107

Preberite še:

Komentarji: