Izbral je enoletno pogodbo in zavrnil 80 milijonov evrov

Nemški košarkar Dennis Schröder je znova član moštva Los Angeles Lakers v ligi NBA. Podpisal je enoletno pogodbo za 2,64 milijona evrov.
Fotografija: Dennis Schröder (levo) je povlekel zanimivo potezo, namesto štiriletne pogodbe z LA Lakers je sprejel le enoletno in za veliko manjši znesek. FOTO: Oliver Behrendt/AFP
Odpri galerijo
Dennis Schröder (levo) je povlekel zanimivo potezo, namesto štiriletne pogodbe z LA Lakers je sprejel le enoletno in za veliko manjši znesek. FOTO: Oliver Behrendt/AFP

Nemški košarkar Dennis Schröder je znova član moštva Los Angeles Lakers v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je liga zapisala na svoji spletni strani. Nemški branilec se kot prost igralec spet seli v Los Angeles, kjer je že igral v sezoni 2020/21. Po poročanju ameriških medijev, bo 29-letnik podpisal enoletno pogodbo za 2,64 milijona dolarjev (2,64 milijonov evrov). Schröder je sicer zavrnil podaljšanje pogodbe še za štiri leta za 80 milijonov evrov.

V svoji prvi sezoni pri jezernikih je v povprečju dosegal 15,4 točke in 5,8 podaje na tekmo, a dolgoročne pogodbe s kalifornijsko franšizo ni želel podpisati. V lanski sezoni je tako podpisal enoletno pogodbo z Bostonom, februarja pa se je preselil v Houston.

V minuli sezoni je v povprečju dosegal 13,5 točke, 3,3 skoka in 4,2 podaje na tekmo, vendar je sezono predčasno zaključil zaradi poškodbe rame. V svoji devetletni karieri v ligi NBA je Nemec zbral 621 nastopov za Atlanto, Oklahomo, Los Angeles Lakers, Boston in Houston ter se v sedmih sezonah uvrstil v končnico. Nazadnje mu je to uspelo prav z Los Angelesom, ko je v prvem krogu izgubil proti Phoenixu.

Schröder trenutno z Nemčijo nastopa tudi na evropskem prvenstvu, kjer v povprečju dosega 21,6 točke in 7,3 podaje na tekmo. V petkovem polfinalu so Nemci morali priznati premoč Špancem s z 91:96 in bodo za tretje mesto igrali s Poljaki.

Komentarji: