Evropski prvak Dimec odslej pri državnih prvakih

Sixt Primorska ima visoko okrepitev za novo tekmovalno sezono
Fotografija: Žiga Dimec se vrača pod slovenske koše. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Žiga Dimec se vrača pod slovenske koše. FOTO: Tomi Lombar

Slovenski košarkarski prvak Sixt Primorska je v svoje vrste zvabila prvo okrepitev za novo sezono. V četrto leto delovanja se bo klub iz Kopra podal močnejši za slovenskega reprezentanta Žigo Dimca, ki se v Koper seli iz litovskega prvoligaša Lietkabelisa.

Z njim je košarkar iz Prebolda nastopal v ligi prvakov, v državnem prvenstvu pa osvojil končno četrto mesto. V litovski ligi je odigral 32 tekem, na igrišču je v povprečju preživel 20 minut in pol, v katerih je 8,2 točkama dodajal 3,2 skoka.

Minulo sezono je sicer 26-letni in 211 cm visoki Dimec začel pri nemškem Medi Bayreuthu, kar je bil njegova prva izkušnja izven slovenskih meja. Pred tem je v domovini branil barve Krke, Rogaške, Konjic in matičnega Zlatoroga. V dresu klubov iz Novega mesta in Laškega si je že nabiral tudi izkušnje v regionalni Ligi ABA.
 

Korak naprej


Dimec je bil v preteklosti član vseh reprezentančnih selekcij, sodeloval je tudi pri zgodovinskem uspehu leta 2017, ko se je Slovenija v Istanbulu okitila z naslovom evropskega prvaka.

"Sixt Primorska mi ponuja priložnost, da na svoji športni poti stopim korak naprej. Ekipa ima visoke cilje, kar mi je izredno všeč. Tudi mesto Koper ponuja ugodno podnebje za življenje in se nahaja precej bližje mojega doma, kot je bilo to v minuli sezoni. To so bili poglavitni razlogi, da smo sklenili dveletno sodelovanje.

V novi sezoni si želim, da pod vodstvom Jurice Golemca in drugih članov strokovnega štaba čim bolj napredujem v igri. Naredil bom vse, da z ekipo ponovimo izjemne dosežke v zadnjem letu.

Komaj čakam, da se začnejo tekme ter da primorsko navijaško vzdušje, ki sem ga v Areni Bonifika do sedaj spremljal na daljavo, začutim tudi v živo," je ob prihodu v Koper dejal Žiga Dimec.

Komentarji: