Goran Dragić: Edina stvar, ki je nisem imel, je bil čas

Prvi strelec Miamija Jimmy Butler po koncu izpostavil Dragića: Ljubim ga do smrti. Želim si, da bi lahko z njim igral za vedno.
Fotografija: Goran Dragić je priznal, da je le želel pomagati ekipi, zaradi česar je v njej pridobil še večje spoštovanje. FOTO: Douglas P. Defelice/AFP
Odpri galerijo
Goran Dragić je priznal, da je le želel pomagati ekipi, zaradi česar je v njej pridobil še večje spoštovanje. FOTO: Douglas P. Defelice/AFP

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je na 6. tekmi finala NBA med Miamijem in Los Angelesom stopil na parket ob koncu prve četrtine in v 19 minutah igre dosegel pet točk. Spremljanje štirih tekem finala s klopi zaradi poškodbe je zahtevalo svoj davek. Trener in soigralci pa ga zelo občudujejo zaradi želje, značaja in borbenosti.

image_alt
Vrnitev Dragića ni preprečila 17. naslova za Los Angeles Lakers


Dragić si je pretrgal tetivo stopalnega loka na prvi tekmi finala in vse do sinoči ni igral. Tudi za šesto tekmo vse do samega začetka ni bilo jasno, ali bo stopil na parket, vendar je nadlegoval trenerje, vse dokler mu niso dovolili, da zaigra.


»Goran? Pa to je noro, da je šel ven in nocoj igral«


Goran Dragić in Miamijev trener Erik Spoelstra med zadnjo tekmo finala. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Goran Dragić in Miamijev trener Erik Spoelstra med zadnjo tekmo finala. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
»Goran? Pa to je noro, da je šel ven in nocoj igral. Nikakor ne bi smel. Ampak po prvi tekmi, ko se je poškodoval, sem zjutraj okrog 4.15 dobil sporočilo, v katerem me prosi, naj ne obupam nad njim, naj mu dam priložnost za borbo. Naslednji dan sem govoril s trenerji in so rekli, da za to ni možnosti. Potem nas je vse po vrsti rotil, da mu vseeno damo priložnost,« je dejal Eric Spoelstra.

»To jasno kaže njegov značaj, koliko želi dati ne le zaradi sebe, saj je eden najbolj odlikovanih igralcev v ligi, ampak za ekipo. Poseben človek je in sem počaščen, da sem ga lahko treniral in imel z njim ta posebni odnos. Šli smo skozi težke čase, ampak želeli smo uresničiti obljubo, ki smo mu jo dali, da bomo naredili ekipo za naslov prvaka. Vztrajal je z nami, bila je to hudičeva pot in za nami je izjemno leto,« je dejal trener Miamija.

»Možnost, da zaigram, ni bila velika, ampak sem vztrajal, šel sem skozi okrevanje, kar sem lahko. Tudi danes sem vztrajal. Nisem se počutil, kot je treba, ampak je, kar je. Zame je bilo zadnjih deset dni peklenskih. Želel sem pomagati ekipi. Je, kar je, Lakers so bili boljši. Borili smo se, ampak na žalost nam ni šlo in moramo iti naprej,« je dejal Dragić, ki bo še nekaj časa okreval po poškodbi.


Dragić: Želel sem si le pomagati ekipi


»Rekli so mi, da ko poči tetiva stopalnega loka, si v bistvu naredil sam svojo operacijo. Odslej naprej le počitek in bo bolje samo od sebe. Ni mi treba iti k zdravniku, nobene operacije. Ampak kot sem rekel, edina stvar, ki je nisem imel, je bil čas in bilo je težko. Ni lahko izgubiti v finalu. Prihodnje leto bomo poskušali priti do novega, zapomnili si bomo te težke občutke, ki jih imamo, in poskusili biti boljši prihodnje leto.«

Los Angeles Lakers so praznovali svoj 17. naslov najboljšega v ligi NBA kljub vrnitvi Gorana Dragića v ekipo Miamija. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports
Los Angeles Lakers so praznovali svoj 17. naslov najboljšega v ligi NBA kljub vrnitvi Gorana Dragića v ekipo Miamija. FOTO: Kim Klement/USA Today Sports


Dragić je med okrevanjem po poškodbi ostal aktiven in je po besedah Spoelstre ostal močno vpleten v dogajanje. Sam je razložil, da je poskušal dajati nasvete mladim igralcem, kot je Tyler Herro. »To je del moje službe. Ko sem prišel v Miami, sem se učil od najboljših in nekaj moraš dati nazaj mladim, jim olajšati delo. Pogovor jim veliko pomeni in to je izjemna ekipa, vsi imajo dobre delovne navade.«
 

Butler: Če moram biti z nekom tri mesece, so to prav ti fantje


Dragić je celotno sezono Miamija ocenil kot izjemno tako zanj osebno kot za celotno ekipo. »Imeli smo trdno vez, šli smo skozi dobre in slabe čase, ampak ostali skupaj, kar je redkost. Rad imam to ekipo, te fante. Nihče ni sebičen, vsi hočejo narediti, kar je prav na parketu in zunaj dvorane. Bil sem z njimi tri mesece in to bom cenil do konca življenja,« je dejal.

Tudi Jimmy Butler je snel klobuk pred Goranom Dragićem. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Tudi Jimmy Butler je snel klobuk pred Goranom Dragićem. FOTO: Mike Ehrmann/AFP


Podobna čustva je po tekmi izražal tudi najboljši igralec Miamija skozi finale Jimmy Butler. »Res smo radi drug ob drugem, radi tekmujemo skupaj. Če moram biti z nekom tri mesece, so to ljudje, s katerimi to želim,« je dejal Butler.

Končnica NBA se je zaradi pandemije koronavirusa igrala samo v Orlandu v tako imenovanem mehurčku, kjer so vsi skupaj stanovali, igrali, živeli, trenirali, se veselili ter stike z družinami in s svetom ohranjali le prek interneta oziroma telefona.


»Dragića ljubim do smrti, za vse nas je tvegal svoje telo«


Butler je zagotovil, da se bodo naučili iz poraza in prišli nazaj v finale prihodnje leto. »Nihče ne rad izgublja, borili smo se, ko nam je šlo dobro in slabo. Ne vem, kaj bo prineslo prihodnje leto, ampak hvaležen sem, da sem lahko igral s temi fanti. Definitivno smo na pravi poti in bomo prišli nazaj,« je dejal Butler, ki je posebej pohvalil tudi Dragića.

image_alt
Dragić trpi, a noče biti v breme soigralcem

image_alt
Donald Trump je imel prav, koga briga NBA


»Ljubim ga do smrti. Želim si, da bi lahko z njim igral za vedno. Zame, za fante, za organizacijo je tvegal svoje telo. To kaže, kakšen igralec je, kakšna osebnost je. Borili smo se do konca in vesel sem, da je bil z nami,« je dejal Butler o tem, da je lahko Dragić zaigral na zadnji tekmi.

Preberite še:

Komentarji: