Goran Dragić našel novega delodajalca, seli se k nekdanjemu mentorju

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je postal novi član Brooklyn Nets.
Fotografija: Goran Dragić je naposled končal večmesečno sago. FOTO: Dan Hamilton /Usa Today Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić je naposled končal večmesečno sago. FOTO: Dan Hamilton /Usa Today Sports

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je novi član Brooklyn Nets. Pri 35 letih bo to njegov peti klub v ligi NBA, pogodbo pa je podpisal za veteranski minimum do konca sezone, je STA sporočila managerska agencija BDA Sports International.

Dragiću, ki je bil v tej sezoni član Toronto Raptors, a od konca novembra lani ni več stopil na parket, se je tako uresničila želja, da bi v zaključku kariere dobil še eno priložnost za osvojitev naslova v ligi NBA. Leta 2020 je z Miamijem izgubil v finalu proti Los Angeles Lakers.

Ekipo vodi trener Steve Nash

Brooklyn Nets, ki ga vodi Steve Nash, nekdanji mentor Gorana Dragića, ko je ta pred 14 leti prišel v ligo NBA oziroma Phoenix Suns, je bil na začetku te sezone eden glavnih favoritov za naslov. Na takoimenovanem »power rankings« lige NBA oziroma lestvici razmerji moči je zasedal drugo mesto takoj za lanskimi prvaki Milwaukee Bucks.

Tekom sezone so se stvari v Brooklynu močno spremenile. Od trojice zvezdnikov, Kevina Duranta, Kyrieja Irvinga in Jamesa Hardna, vidno vlogo igra le Durant. Irving zaradi nasprotovanja cepljenju proti covidu-19 ne sme igrati na domačih tekmah, Harden pa je po pol leta zapustil Brooklyn in odšel v Philadelphio.

Brooklyn Nets vodi trener Steve Nash FOTO: Brad Penner/Usa Today Sports
Brooklyn Nets vodi trener Steve Nash FOTO: Brad Penner/Usa Today Sports

Brooklyn, ki je v zameno za Hardna dobil Bena Simmonsa, Setha Curryja in Andreja Drummonda, je trenutno na robu uvrstitve v končnico - z izkupičkom 31-28 je osmi na vzhodu, na »power rankings« lige NBA pa zaseda šele 17. mesto.

Dragić doslej ustvaril povprečje 13,9 točk in 4,8 podaje

Goran Dragić, ki ima na 872 odigranih tekmah v ligi NBA povprečje 13,9 točk in 4,8 podaje, bo imel pri Nets, katerega lastnik je tajvansko-kanadski milijarder Joseph Chung-Hsin Tsai, med drugim ustanovitelj podjetja Alibaba, zanimivo družbo na mesto organizatorja igre. To vlogo namreč opravljajo Ben Simmons, Kyrie Irving, Patty Mills, Cam Thomas in Seth Curry.

Za usluge Gorana Dragića, ki ga je Toronto pred desetimi dnevi predal San Antonio Spurs, so se zanimali tudi pri Milwaukee Bucks, Golden State Warriors in Chicagu Bulls, so za STA dodali pri agenciji nekdanjega košarkarja Billa Duffyja, ki bdi tudi nad kariero slovenskega zvezdnika pri Dallasu Luke Dončića.

Preberite še:

Komentarji: