Houston ne zmore držati koraka z LA Lakers

Po zmagi v četrti tekmi končnice NBA je vse bolj verjeten košarkarski posladek in finale zahodne konference med moštvoma iz Los Angelesa
Fotografija: Košarkarji Los Angeles Lakers so le še zmago oddaljeni od uvrstitve v konferenčni finale NBA, kjer se bodo bržčas pomerili z mestnim tekmecem Los Angeles Clippers. FOTO: Michael Reaves/AFP
Odpri galerijo
Košarkarji Los Angeles Lakers so le še zmago oddaljeni od uvrstitve v konferenčni finale NBA, kjer se bodo bržčas pomerili z mestnim tekmecem Los Angeles Clippers. FOTO: Michael Reaves/AFP

Na vidiku je sanjski finale zahodne konference v ligi NBA. Košarkarji LA Lakers so v četrti tekmi še tretjič (110:100) premagali Houston in v zmagah vodijo s 3:1.

V končnici košarkarske lige NBA se še nikoli nista pomerili moštvi iz Los Angelesa. Zdaj kaže na veliki spektakel. Tudi LA Clippers proti Denverju v zmagah vodijo s 3:1.

Zmaga jezernikov ni bila ogrožena, čeprav so Teksašani minuto pred koncem zaostanek s 23 točkami (78:101) znižali na vsega pet (100:105).



Anthony Davis je bil najboljši strelec tekme z 29 točkami, dodal je še 12 skokov. LeBron James se je znova približal trojnemu dvojčku s 16 točkami, 15 skoki in devetimi podajami. Alex Caruso je odigral najboljšo tekmo v končnici, s trojko za 108:100 je zapečatil usodo tekmecev. Odlično je igral v obrambi in prispeval 16 točk. Rajon Rondo (11 točk, 10 skokov in 8 podaj) je prav tako velika pridobitev, potem ko skoraj pol leta ni igral.


Harden treniral proste mete


Trener Houstona Mike D'Antoni se je ves čas jezil na sodnike, njegov zvezdniški varovanec James Harden pa je ob slabem metu (11:2) 16 točk od 21 dosegel iz prostih metov. Imel je slab strelski večer (2/11 iz igre), a je zadel 16 izmed 20 prostih metov. Celotna ekipa Lakersov jih je izvajala le 16.

Anthony Davis je bil najbolj razigrani mož LA Lakers, ki mu Houstonovi igralci niso bili kos. FOTO: Michael Reaves/AFP
Anthony Davis je bil najbolj razigrani mož LA Lakers, ki mu Houstonovi igralci niso bili kos. FOTO: Michael Reaves/AFP


»Harden je eden najbolj nadarjenih igralcev v napadu vseh časov. Trudili smo se, da ga ne bi pošiljali na črto prostih metov. Ne moreš ga omejiti povsod. Caruso je še v prejšnji sezoni igral v razvojni ligi, zdaj ima ključno vlogo v ekipi, ki se bori za naslov. Igra s srcem in niti za sekundo nisem pomislil, da mu ne bi podal v zadnji minuti tekme. Imamo še veliko rezerve,« je razmišljal James.

»Znašli smo se v velikem zaostanku. Še vedno se lahko izvlečemo. Šele v zadnji četrtini smo pokazali igro, ki jo želim in jo pričakujem tudi na peti tekmi,« še upa D'Antoni.

Izid, polfinale zahodne konference


Houston (3) : LA Lakres (1) 100:110 – 1:3


(Westbrook 25 – met iz igre 16:8, Harden 21 – 11:6, za tri 6:1, prosti meti 20:16 in 10 podaj, Gordon 19, Rivers 14, McLemore in J. Green po 9, Covington 3; Davis 29 – met iz igre 18:10 in 12 skokov, James 16 – met iz igre 17:7 za tri 5:0, 15 skokov in 9 podaj, Caruso 16, Rondo 11, 10 skokov in 8 podaj, D. Green in Caldwell Pope po 10, Morris 9, Horton Tucker 5, Kuzma 4.

Preberite še:

Komentarji: