Jokić prerešetal Dragićevo Vročico in si plemenitil statistiko (VIDEO)

Košarkarji Miamija v ligi NBA doma niso bili kos razigranemu vodilnemu moštvu zahoda Denverju (99:103).
Fotografija: Za Nikolo Jokića je bil to četrti trojni dvojček v sezoni. FOTO: Steve Mitchell/Reuters
Odpri galerijo
Za Nikolo Jokića je bil to četrti trojni dvojček v sezoni. FOTO: Steve Mitchell/Reuters

Miami – Košarkarji Miamija so niz treh zaporednih domačih dvobojev v ligi NBA, ki jim bodo sledila štiri gostovanja zapovrstjo, začeli s porazom. Pred 19.600 gledalci v dvorani American Airlines Arena so morali, še vedno brez pomoči poškodovanega Ljubljančana Gorana Dragića, premoč priznati Denverju, ki je bil boljši s 103:99.


Četrti trojni dvojček v sezoni


Vodilno moštvo zahodne konference, ki je v minulem kolu pokleknilo prvič po petih zaporednih zmagah (na gostovanju v Houstonu), je letelo na krilih vnovič izjemno razigranega srbskega centra Nikole Jokića, ki se je razveselil četrtega trojnega dvojčka v sezoni. V skoraj 40 minutah igre je prispeval 29 točk, enajst skokov in deset asistenc.


Odločilni koš prispeval Jokić


Do sredine druge četrtine so imeli škarje in platno v rokah gostje, Vročica pa se je še pred glavnim odmorom zavihtela v vodstvo po delnem izidu 8:0. Nato sta si moštvi izmenjaje predajali nekaj točk naskoka, še pri izidu 95:91 pa je dišalo po tem, da bo zmaga ostala doma. Po izenačenju na 99:99 pa je bil mož odločitve s košem 2,4 sekunde pred koncem ravno Jokić.


55 točk fantov s klopi


Dobro mu je sledil Jamal Murray z 18 točkami, medtem ko je Torrey Craig vpisal dvojni dvojček za 11 točk (od tega tri trojke) in 16 skokov. Pri poražencih je klop prispevala več kot polovico točk, kar 55, največ jih je zmogel rezervist Dion Waiters (15), medtem ko se je center Hassan Whiteside ustavil pri 12 točkah in 11 skokih. Nov izziv čaka Miami v noči na petek, ki bo gostil zasedbo Bostona, ki lovi četrto zmago zapovrstjo.


IZIDI LIGE NBA


Miami Heat : Denver Nuggets 99:103 (Goran Dragić ni igral)
Cleveland Cavaliers : Indiana Pacers 115:123
Philadelphia 76ers : Washington Wizards 132:115
Toronto Raptors : Atlanta Hawks 104:101
Oklahoma City Thunder : Minnesota Timberwolves 117:119
Phoenix Suns : Sacramento Kings 115:111
Golden State Warriors : New York Knicks
Los Angeles Clippers : Charlotte Hornets

Preberite še:

Komentarji: