Kokoškov in Dončić spet sodelavca

Nekdanji selektor slovenske reprezentance, ki je osvojil zlato na eurobasketu 2017, zapušča Fenerbahče in naj bi postal pomočnik trenerja pri Dallas Mavericks.
Fotografija: Luka Dončić in Igor Kokoškov sta odlično sodelovala. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Luka Dončić in Igor Kokoškov sta odlično sodelovala. FOTO: Leon Vidic

Srbski košarkarski trener Igor Kokoškov in turški velikan Fenerbahče sta se dogovorila o sporazumni prekinitvi pogodbe. Nekdanji slovenski selektor, ki je reprezentanco vodil do naslova evropskih prvakov leta 2017, bo kmalu združil moči s slovenskim asom Luko Dončićem pri Dallas Mavericks.

Ameriški mediji, med njimi tudi NBC, že dlje časa poročajo, da je 49-letni Beograjčan prvi kandidat za mesto pomočnika trenerja pri Dallasu, kjer je prvi zvezdnik ekipe prav Dončić. Na klopi Mavericks sedi nekdanji zvezdnik lige NBA, Američan Jason Kidd, ki je pred časom prevzel vodenje moštva od Ricka Carlisla.

»Klub je prejel prošnjo Dallas Mavericks, da bi radi videli Kokoškova na mestu pomočnika trenerja. Naš klub je na željo trenerja sprejel njegovo prošnjo za odhod,« so zapisali pri Fenerbahčeju. Uradne potrditve dogovora s telički iz Teksasa še ni, zgodila pa naj bi se kmalu.

Igor Kokoškov je Slovence popeljal do zlata. FOTO: Ozan Kose/AFP
Igor Kokoškov je Slovence popeljal do zlata. FOTO: Ozan Kose/AFP


Kokoškov je sicer vrsto let deloval v ameriški košarki in ligi NBA. Kot pomočnik trenerja je bil dejaven pri Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Utah Jazz in Sacramento Kings. Dobil je tudi priložnost kot glavni trener Phoenixa, a ga je franšiza odstavila po neuspešni sezoni 2018/19.

V sezoni 2020/21 je vodil evroligaša Fenerbahče, pred tem pa je bil leta 2017 na klopi slovenske reprezentance, s katero se je podpisal pod naslov evropskih prvakov. V zadnjih letih je bil selektor Srbije, pred prihodom na slovensko klop 16. januarja 2016 pa je slabih osem let vodil tudi gruzijsko izbrano vrsto.

Preberite še:

Komentarji: