Kokoškov meni, da je Dončić najbolj nadarjen

Trener Phoenixa Igor Kokoškov je za medij kluba dejal, da Luka Dončić ni najboljši, je pa najbolj nadarjen košarkar letošnjega nabora.
Fotografija: Igor Kokoškov in Luka Dončić. Foto: Tadej Regent 
Odpri galerijo
Igor Kokoškov in Luka Dončić. Foto: Tadej Regent 

Igor Kokoškov je v pogovoru za družabni medij Phoenixa "The Outlet" izjavil, da je slovenski košarkar Luka Dončić izjemno nadarjen igralec. Dončić je pri vrhu seznama igralcev, ki jih bodo klubi NBA izbirali na naboru 21. junija v Brooklynu, prvi izbor bodo mela prav Sonca iz Arizone.

Kokoškov, ki je z Dončićem in slovensko reprezentanco lani osvojil naslov evropskega prvaka, je dejal, da je zvezdnik Reala iz Madrida verjetno najbolj nadarjen igralec, ki ga je treniral v svoji 25-letni karieri. "Ni najboljši, je pa najbolj nadarjen," je dejal Kokoškov in zatrdil, da imata dobre odnose in dobre spomine.
 

Največ možnosti ža št. 1 pripisujejo Aytonu


"Nazadnje sem ga videl pred osmimi meseci, kar je veliko, in v tem času je zelo napredoval," je dejal Kokoškov in poudaril, da je Dončić prispeval k vsem zmagam Slovenije na evropskem prvenstvu. "Bili so zabavni časi in res sem užival pri treniranju Luke," je dejal prvi na tujem rojeni trener ekipe NBA Kokoškov.

Odločitev o tem, koga bo izbral Phoenix na naboru, kjer ima pravico do prve izbire, sicer ni le v rokah Kokoškova. Zadnjo besedo bo imel generalni direktor Ryan McDonough, vendar seveda ob posvetovanju s trenerjem. Večina analitikov v ZDA meni, da se bodo sonca odločila za centra DeAndreja Aytona.

Komentarji: