Koper Primorska brez možnosti v Laktaših

Odlična predstava Jurija Macure ni bila dovolj za zmago nad Igokeo.
Fotografija: Jurij Macura (27) in soigralci so poraženi zapustili dvorano v Laktaših. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Jurij Macura (27) in soigralci so poraženi zapustili dvorano v Laktaših. FOTO: ABA

V petkovi uvodni tekmi 3. kola lige ABA so košarkarji Cedevite Olimpije premagali Split z 28 točkami razlike, v današnjem nadaljevanju je Koper Primorska klonila z 18 točkami razlike na gostovanju pri Igokei. Gostitelji so vodili vso tekmo, največ z 28 točkami naskoka (86:58), Koprčani pa so pod vodstvom 20-letnega centra Jurija Macure (25 točk z metom za dve 8:8, za tri 1:2 in prostimi meti 6:6,  9 skokov in 3 blokade) v finišu zgolj ublažili poraz.

Košarkarji Kopra Primorske so bili v svojem drugem regionalnem nastopu brez pravih možnosti za uspeh. Trener Andrej Žakelj je imel tudi tokrat na razpolago le deset igralcev, večino srečanja pa je pošiljal v ogenj le sedem mož. Ti so se v prvem polčasu pogumno kosali s favoriziranim tekmecem, v nadaljevanju, ko je domači strateg Dragan Bajić začel menjavati vseh dvanajst igralcev, pa je Igokea prišla do občutnejše prednosti.

Gostitelji so zadeli 14 trojk, Koper Primorska le tri s 15 meti, ob tem pa je izgubila še 23 žog in zbrala le 8 asistenc, zato pa je dobila skok s 25:23.

Preberite še:

Komentarji: