Košarkarjem Olimpije 17. krona

Ljubljančani so v peti tekmi finalne serije lige Nova KBM šele po podaljšku strli odpor Krke (95:90).
Fotografija: Jordan Morgan je bil najučinkovitejši v zadnji tekmi sezone. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Jordan Morgan je bil najučinkovitejši v zadnji tekmi sezone. Foto Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Košarkarji Petrola Olimpije se veselijo 17. naslova državnih prvakov. V odločilnem petem dvoboju finalne serije lige Nova KBM so unovčili prednost domačega, stožiškega parketa za težko prigarano zmago po podaljšku s 95:90, s katero so vendarle ubranili lansko lovoriko. Novomeščani ostajajo pri sedmih kronah, Helios je bil prvak dvakrat, Šentjur pa enkrat.


Največ 6 točk razlike


Ljubljančani so v prejšnjem domačem dvoboju, minuli petek v Tivoliju, dobili dolenjsko opozorilo, da so tudi pred lastnimi navijači premagljivi. Tokrat je bil dvoboj izenačen od prve do zadnje minute, nobena od ekip ni pobegnila za več kot šest točk, podaljšek pa je izsilil Krkin Srb Marko Jošilo, ki je zadel enega od dveh prostih metov za izenačenje na 86:86.


Badžim mož odločitve


V dodatnih petih minutah so vodili izključno zmaji, prvih pet točk je, tudi s trojko, prispeval spočit adut s klopi Roko Badžim. Po domačem vodstvu s 93:90 slabo minuto pred koncem Novomeščani niso našli žogi poti skozi obroč, protinapad pa je s polaganjem zapečatil Badžim, ki je bil ključni Olimpijin mož v podaljšku. Najučinkovitejši na parketu je bil Jordan Morgan s 23 točkami, pri poražencih jih je Žiga Dimec prispeval 21.

Komentarji: