Lakovič se seli na Kanarske otoke

Nekdanji kapetan košarkarske reprezentance Jaka Lakovič je zapustil Nemčijo in bo v naslednji sezoni prevzel španskega prvoligaša Gran Canario.
Fotografija: Jaka Lakovič se seli v špansko ligo. FOTO: ECB
Odpri galerijo
Jaka Lakovič se seli v špansko ligo. FOTO: ECB

Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič bo sedel na klop španskega prvoligaša Gran Canarie. S Španci je podpisal dveletno pogodbo, v klubu na Kanarskih otokih pa ga bodo uradno predstavili prihodnji teden, se na novico portala Siol.net sklicuje STA.

Triinštiridesetletni Laković špansko košarko pozna dobro, saj je pet let nosil dres Barcelone, s katero je osvojil evroligo in dva španska naslova.

Ljubljančan je igralsko kariero končal leta 2016 in se takoj podal v trenerske vode. Najprej je bil pomočnik v B-ekipi Barcelone in tudi pomočnik Igorja Kokoškova v slovenski reprezentanci. Z njo je leta 2017 osvojil evropski naslov. Od reprezentance se je poslovil leta 2019, ko je prvič postal glavni trener.

Zadnje tri sezone je vodil nemški Ratiopharm Ulm in ga dvakrat popeljal do polfinala nemške lige, v zadnji sezoni pa do osmine finala.

Preberite še:

Komentarji: