Ljubljančan lani v finalu, letos že končal sezono v ligi NBA

Košarkarji Miamija, lanski podprvaki severnoameriške lige NBA, so izpadli v prvem krogu končnice.
Fotografija: Bryn Forbes in Goran Dragić. FOTO: Sam Navarro/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Bryn Forbes in Goran Dragić. FOTO: Sam Navarro/Usa Today Sports

Košarkarji Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, lanski podprvaki severnoameriške lige NBA, so izpadli v prvem krogu končnice. Na dvoboju z Milwaukee Bucks so slednji četrto tekmo na Floridi dobili s 120:103 in se v boju na štiri zmage s 4:0 uvrstili naprej.

Bam Adebayo je dosegel 20 točk in dodal 14 skokov, Jimmy Butler je prispeval trojni dvojček z 12 točkami ter po desetimi skoki in podajami, a je iz igre zadel le štiri od 15 metov. Dragić je kot član prve peterke prispeval 13 točk (5:12 iz igre, 1:5 za tri), pobral pa je še dva skoka in štirikrat podal soigralcem.


Spet je blestel tudi Antetokounmpo


Pri gostih je do trojnega dvojčka prišel tudi Giannis Antetokounmpo z 20 točkami, s 15 podajami in 12 skoki. Mejo 20 točk so presegli še Brook Lopez (25), Bryn Forbes (22) in Khris Middleton (20). Milwaukee se bo v drugem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja Brooklyn - Boston.

Giannis Antetokounmpo in Goran Dragić. FOTO: Sam Navarro/Usa Today Sports
Giannis Antetokounmpo in Goran Dragić. FOTO: Sam Navarro/Usa Today Sports


»Moramo se osredotočiti nase, poskušati igrati še bolje. Igra v obrambi ni takšna, kot bi si želeli. Kogar koli dobimo v naslednjem krogu, se moramo nanj dobro pripraviti,« je dejal prvi zvezdnik Antetokounmpo.



Denver je na četrti tekmi dvoboja proti Portlandu izgubil s 95:115, tako da je serija izenačena na 2:2 v zmagah. Vlatko Čančar je odigral osem minut, v tem času pa dosegel šest točk ter po en skok, podajo in blokado. Tokrat je vlogo prvega moža pri Portlandu prevzel Norman Powell, ki je dosegel 29 točk, od tega štiri trojke ob metu iz igre 11:15. CJ McCollum je za šeste nosilce dodal 21 točk. Peta tekma dvoboja bo v torek v Denverju.

Preberite še:

Komentarji: