Ljubljančani praznih rok iz Črne gore, naslednji na vrsti Turki

Košarkarji Cedevite Olimpije izgubili v Podgorici, pred njimi dve tekmi v Ljubljani.
Fotografija: Zoran Dragić je bil prvi strelec Olimpije. FOTO: Budućnost Voli
Odpri galerijo
Zoran Dragić je bil prvi strelec Olimpije. FOTO: Budućnost Voli

Košarkarje Cedevite Olimpije bi lahko še pošteno bolela glava, potem ko so ostali praznih rok na gostovanju v Podgorici pri eni od najmočnejših ekip lige ABA. Budućnost je bila premagljiva, Ljubljančani so bili dovolj »blizu«, da bi lahko iztržili več, toda na koncu so zabeležili svoj sedmi poraz v regionalnem tekmovanju.

»Na takšnih tekmah odločajo malenkosti, Budućnost je tik pred koncem spet zadela eno zahtevno trojko, kar na je pokopalo. Borili smo se vso tekmo, fantje so prikazali pravo energijo in jim nimam česa zameriti,« je po porazu z 91:93 povedal trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Zoran Dragić: Prejeli smo odprti trojki preko roke

Še bolj slikovito je opisal trnovo pot Ljubljančanov njihov košarkar Zoran Dragić. Izkušeni košarkar se je zavedal priložnosti za presenečenje, ki je zeleno-beli niso izkoristili. Zmajčki so namreč vodili večji del prve in druge četrtine (največ za šest, 41:35), dvakrat so bili spredaj tudi v zadnji četrtini (75:74 in 78:76), toda ostali praznih rok.

»Igrali smo na ustrezno visoki ravni, vso tekmo smo parirali Črnogorcem in celo vodili za šest točk. Toda nekaj za nas usodnih napak je na koncu odločilo tekmo, izpostavil bi lahko tudi dve odprti trojki preko roke v ključnih trenutkih – toda še vedno smo bili zraven ... Na žalost nam ni uspelo. Pred nami sta pomembni tekmi v naši dvorani, ki ju moramo seveda dobiti,« je ocenil Zoran Dragić.

Košarkarji Cedevite Olimpije (na fotografiji Jaka Blažič) so se dobro kosali z igralci Budućnosti, toda koncu so znova potegnili krajši konec. FOTO: Budućnost Voli
Košarkarji Cedevite Olimpije (na fotografiji Jaka Blažič) so se dobro kosali z igralci Budućnosti, toda koncu so znova potegnili krajši konec. FOTO: Budućnost Voli

Ljubljančane čaka do konca rednega dela sezone zagotovo trdo delo v ligi ABA. Poraz v Podgorici seveda ne more biti usoden, Budućnost je s formo zadnjih desetih tekem (8:2) vendarle odlična, boljša od nje je le Crvena zvezda (10:0), medtem ko je Olimpija ustvarila bilanco 6:4. Gotovo pa trener Golemac in njegovi aduti ne bodo smeli izpustiti iz rok priložnosti za uspeh v soboto, ko prihaja v Ljubljano Igokea, saj bi zmaga z neposrednim tekmecem za prvih šest položajev štela dvojno.

Podobno velja v boju za končnico v evropskem pokalu, v katerem bodo zeleno-beli sprejeli nov izziv že v sredo (19.15), ko prihaja v Stožice turški tekmec Bursaspor. Zmaga je tako rekoč nujna; Cedevita Olimpija kotira na 9. mestu z razmerjem zmag in porazov 3:7, Turki so na odrešilnem osmem mestu z razmerjem 3:6.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: