Luka Dončić dobil nova soigralca

Dres košarkarskega moštva Dallas Mavericks bosta oblekla tudi Avstralec Josh Green in Američan Tyler Bey.
Fotografija: Z Luko Dončićem bosta poslej igrala tudi Avstralec Josh Green in Američan Tyler Bey. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Z Luko Dončićem bosta poslej igrala tudi Avstralec Josh Green in Američan Tyler Bey. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je dobil nova soigralca v moštvu Dallas Mavericks. To sta 20-letni Avstralec Josh Green in dve leti starejši Američan Tyler Bey. Greena, ki bo na dresu nosil številko 8, so izbrali kot 18. igralca naboru, z vodstvom kluba pa je podpisal stalno pogodbo za novince v ligi NBA. Beya, ki bo igral s številko 2, je bil na naboru 36.

»Že od malih nog spremljam Dallas. Vedno so bili dominantni v zahodni konferenci. Noro je, da bom del organizacije. Neverjeten občutek je,« je ob podpisu pogodbe izjavil Green. Košarkarji Dallasa bodo sicer pred začetkom sezone, 22. decembra, odigrali tri pripravljalne tekme – 12. in 14. decembra proti Milwaukee Bucks, 17. decembra pa proti Minnesoti.



Vodstvo moštva Miami Heat z Goranom Dragićem na čelu pa bo še naprej lahko računal na Udonisa Haslema, ki je v klubu že od leta 2003. Ta 40-letni krilni center resda igra le za vzorec, a ima po zagotovilih predsednika kluba izjemno pomembno vlogo, zato so odgovorni z njim podaljšali sodelovanje. »Zna se prilagajati in držati ekipo skupaj, poleg tega pa je tudi pravi učitelj,« je dejal predsednik kluba Pat Riley.

Komentarji: