Luka Dončić je za 45. trojni dvojček dobil bitko s sodniki

Dallas je v NBA s 103:94 premagal Atalanto kljub težavam z osebnimi napakami prvega zvezdnika.
Fotografija: Dallas je ob težavah Luke Dončića z osebnimi napakami le premagala Atlanto, pri čemer pa je bil prvi mož Teksašanov tudi zmagovalec zvezdniškega dvoboja s Traeyem Joungom (desno). . FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dallas je ob težavah Luke Dončića z osebnimi napakami le premagala Atlanto, pri čemer pa je bil prvi mož Teksašanov tudi zmagovalec zvezdniškega dvoboja s Traeyem Joungom (desno). . FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so 31. zmago v sezoni NBA dosegli po hudem boju s tekmeci iz Atlante in tudi sodniki. Kljub temu, da je bil na igrišču le slabih 28 minut, je bil Luka Dončić eden od glavnih junakov dvoboja. Brez pretiranega naprezanja je že do odmora prišel na rob trojnega dvojčka – 14 točk, 8 skokov, 7 asistenc.

Toda minuta pred koncem prvih 24 minut, ko je odšel na klop za rezervne igralce, je razkrila glavno težavo domačega moštva in trenerja Jasona Kidda. Prvi zvezdnik Dallasa je imel že štiri osebne napake. A to še ni bilo dovolj, na začetku tretje četrtine so mu sodniki dosodili še peto osebno napako.

Luka Dončić je, ko je bil na parketu, razigran. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Luka Dončić je, ko je bil na parketu, razigran. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Kidd je Ljubljančana potegnil z igrišča in ga poslal v slačilnico na »hlajenje« vroče glave. Dallasova tekma se je nekaj minut pozneje po peti osebni napaki še drugega organizatorja igre Jalena Brunsona spremenila v bitko za preživetje. Z moštveno predstavo so Teksašani le prišli do zmagovitega konca napetega dvoboja, v katerem so imeli še enega junaka v Reggieju Bullocku, ki je dosegel šest trojk v desetih poskusih. Ob Brunsonu je bil z 22 točkami najboljši strelec tekme.

Dobri dve minuti pred koncem je Dončić le prišel do skoka za svoj že 45. trojni dvojček: 18 točk, 10 skokov, 11 asistenc.

Ob odsotnosti Dončića in Brunsona so se za Dallas v tretji četrtini izkazali predvsem rezervisti Trey Burke, Josh Green in Reggie Bullock. »Nisem se še soočil s takšno težavo,« je o težavah z osebnimi napakami po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd. »Ampak Burke, Green in Frank Ntilikina so opravilo odlično delo v tretji četrtini ... To kaže na dobro delo trenerskega osebja pri pripravi igralcev,« je dodal.

Dončić se je po vrnitvi na parket v zadnjih desetih minutah uspeh izogniti šesti osebni napaki. Še bolj pomembno, uspelo mu je ostati v ritmu. »Težko se je vrniti v igro, ko si toliko časa na klopi ... A zdi se mi, da je opravil dobro delo pri izogibanju šesti napaki in hkrati pri tem, da je ostal napadalen,« je še ocenil trener Dallasa.

Ob Brunsonu je 22 točk za domačine dosegel tudi Bullock, ki je zbral še devet skokov. »Opravlja vse. Od njega zahtevamo, da brani igralce, da skače, da igra v bloku. Odlično se je odzval,« je o krilnem igralcu dejal Kidd.

Pri gostih je bil najboljši strelec John Collins, ki je 22 točkam dodal še 18 skokov, Trae Young pa jih je dosegel 17 in zbral še 11 asistenc.

Dallas bo v sredo gostil Detroit.

Nikola Jokić s 14. trojnim dvojčkom

Največ trojnih dvojčkov v tej sezoni v ligi je dosegel srbski center Denverja Nikola Jokić, ki je dosegel še 14. v sezoni. Pri domači zmagi Denverja nad Brooklynom s 124:104 je dosegel 27 točk, 12 skokov in 10 podaj. Izkazala se je tudi obramba Denverja, ki je v drugi polovici Brooklyn omejila na le 29 točk.

Philadelphie je v derbiju vzhoda premagala Chicago s 119:108. Za Philadelphio je blestel center Joel Embiid, ki je dosegel 40 točk. Še pet več jih je za Chicago dosegel DeMar DeRozan, kar pa ni bilo dovolj za domačo ekipo, ki se trenutno sooča z več poškodbami v svojih vrstah.

Izjemno napadalno predstavo pa so uprizorili prvaki iz Milwaukeeja, ki so s pomočjo 28 točk Giannisa Antetokounmpoja in 27 točk Jrueja Holidaya premagali Los Angeles Clippers s 137:113.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: