Luki Dončiću se je tresla roka, a Dallas ostaja nepremagljiv

Pri četrti zmagi v ligi NBA je slovenski zvezdnik dosegel zanj skromnih 18 točk. Kyrie Irving drugič v nizu ni igral zaradi poškodbe levega stopala.
Fotografija: Za Dallasovo četrto zmago v sezoni, s čimer je četrtič v zgodovini na začetku sezone teksaško moštvo doseglo vse štiri zmage, je Luka Dončić dosegel le 18 točk. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Za Dallasovo četrto zmago v sezoni, s čimer je četrtič v zgodovini na začetku sezone teksaško moštvo doseglo vse štiri zmage, je Luka Dončić dosegel le 18 točk. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con

Dallas je v ligi NBA s 114:105 premagal Chicago. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je imel tokrat slabši strelski večer. Ob metu 5:16 iz igre je v 40 minutah na parketu dosegel 18 točk. To ni ustavilo Dallasa, da je prvič po 19 letih ob uvodu sezone zabeležil četrto zmago brez poraza.

PO Dončićevem udarnem začekut sezone, saj je na prvih treh tekmah 49 točk, 35 in 33 ter statistiko dopolnil še z dvema trojnima dvojčkoma, tokrat strelsko ni bil tako razpoložen. Na prvih treh tekmah je bil njegov met iz igre več kot 55-odstoten, proti Bullsom pa le nekaj več kot 30 odstoten (5:16). Ob tem je dodal sedem skokov in deset podaj. V napadu je zadel zgolj en met iz osmih poskusov za tri točke.

Prvi strelec Dallasa je bil Grant Williams, ki je izenačil rekord kariere s 25 točkami in sedmimi zadetimi trojkami. Tim Hardaway je kot šesti igralec Dallasa prispeval 24 točk, tudi on je zadel sedem metov za tri točke.

Za Dallas, ki je v domači dvorani vodil z 99:98 štiri minute in osem sekund pred koncem tekme, pa nato z delnim izidom 10:2 prišel do večje prednosti, Kyrie Irving drugič v nizu ni igral zaradi poškodbe levega stopala.

Dallas je ob Bostonu še edina neporažena ekipa v ligi NBA, saj je prvak Denver z 89:110 izgubil na gostovanju pri Minnesoti.

Preberite še:

Komentarji: